0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Skor med egen design

Printed shues

Skolan har börjat och nya kläder har införskaffats inför hösten. För att få ett par mer personliga skor bestämde vi oss för att trycka egna, lätta mönster på dem. Vill ni göra likadant? I så fall gör ni så här:

Printed shues2

Ni behöver ett par tygskor, textilfärg och suddgummi att göra stämplar av. Ni behöver också ett strykjärn.

Printed shues3

Suddgummi är ett bra material att göra stämplar av. Vi skar våra i trekanter. Andra saker som är bra att trycka med är vinkorkar eller potatis! Doppa stämplarna i färgen och tryck på ett mönster. På burken står hur länge färgen ska torka. För att färgen ska hålla i vått och torrt behöver den sedan fixeras. Hur varmt och hur länge man ska stryka på färgen står också på burken. Se bara till att inte stryka på gummisulorna – då smälter de.

Printed shues4

Våra färdiga och personliga skor blev så här fina.

Printed shues5

Freja är mycket nöjd och hon har inga problem att hitta sina egna bland skorna i skolan. Vill ni fortfarande göra mer? Helena på Craft & Creativity visar snygga pärlade skosnören. Snyggaste skorna i stan!

Printed shues6

You Might Also Like...

3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Fabric & Yarn

Pretty Printed Shoes

Printed shues

The schools has begun in Sweden and new clothes has been purchased for the autumn. To get a pair of more personal shoes, we decided to print a pattern on them. Would you like to do the same? If so, check this out:

Printed shues2

You need a pair of canvas shoes, fabric paint and an eraser to make stamps of. You also need an iron.

Printed shues3

Erasers are excellent to make stamps of. We cut ours in little triangles. Other things that works well as stamps are wine corks or potatoes! Dip the stamps into the paint and press a pattern. Read the label to find out for how long the paint needs to dry. For the paint to last through rain and damp the paint needs to be fixed. It’s done with an iron and there should be instructions on the label as well. Just make sure not to iron on the rubber soles – they will melt.

Printed shues4

Ta-da! New and very personal shoes.

Printed shues5

Freja is very happy and she has no problem finding her own shoes at school. Need more tips? Helena at Craft & Creativity has made beaded shoelaces on her blog. Check it out and you can have the coolest shoes in the neighborhood!

Printed shues6

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.