0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Skor med egen design

Printed shues

Skolan har börjat och nya kläder har införskaffats inför hösten. För att få ett par mer personliga skor bestämde vi oss för att trycka egna, lätta mönster på dem. Vill ni göra likadant? I så fall gör ni så här:

Printed shues2

Ni behöver ett par tygskor, textilfärg och suddgummi att göra stämplar av. Ni behöver också ett strykjärn.

Printed shues3

Suddgummi är ett bra material att göra stämplar av. Vi skar våra i trekanter. Andra saker som är bra att trycka med är vinkorkar eller potatis! Doppa stämplarna i färgen och tryck på ett mönster. På burken står hur länge färgen ska torka. För att färgen ska hålla i vått och torrt behöver den sedan fixeras. Hur varmt och hur länge man ska stryka på färgen står också på burken. Se bara till att inte stryka på gummisulorna – då smälter de.

Printed shues4

Våra färdiga och personliga skor blev så här fina.

Printed shues5

Freja är mycket nöjd och hon har inga problem att hitta sina egna bland skorna i skolan. Vill ni fortfarande göra mer? Helena på Craft & Creativity visar snygga pärlade skosnören. Snyggaste skorna i stan!

Printed shues6

3 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.