0
Pysselbolaget
kalaspyssel

Tryckta vimplar till party

Vimplar

Kalasiga vimplar till festen är svåra att motstå. Vimplar gör helt enkelt festen festligare. Idag trycker vi mönster på tyg och gör egna vimplar till Frejas eget Beach Party.

Vimplar2

Ni behöver bomullstyg, textilfärg, sax, penslar, snöre, ett strykjärn och en symaskin. Vi har också använt schabloner i plast ur en bok Freja fått i present.

Vimplar3

Vi klipper tyget i mindre bitar för att det ska bli lättare att hantera. Eftersom vi idag jobbar ute tejpar vi fast tyget på en pappersduk. Schablonerna vi använder kommer ur boken Stencil 201 och de är i plast. Vi använder också vinkorkar att trycka mönster med.

Vimplar4

Textilfärgerna har vi hällt i plastmuggar för att alla ska komma åt den. Visst är de vackra tillsammans!

Vimplar5

När vi tryckt färdigt mönstret får det först torka. Sedan fixerar vi färgen med ett strykjärn. Hur varmt och hur länge färgen behöver för att fixeras står på förpackningen. Till sist syr Freja en kanal för snöret på symaskinen.

Vimplar6

Det finns många enkla men roliga projekt att göra om man är nybörjare på symaskin. Kolla till exempel in våra lätta kuddar vi gjorde förra året. Freja älskar att sy på maskinen, men jag håller mig förstås alltid i närheten.

Vimplar7

Ett Beach Party kräver picknick på vid vattnet. Vi hänger våra vimplar mellan två träd, tillsammans med ett upphängt lakan, en skön filt och ett gäng kuddar blir festen komplett. Visst ser det härligt ut!

Vimplar8

Några vimplar blev över och fick dekorera partytjejernas väskor. Alla var nöjda och glada och vi har fina vimplar att använda till många fester framöver.

Vimplar9

Här finns fler vimplar att göra:

Wall Banner

Vimplar i filt

PB_augusti_38

Vimplar i vaxduk

No sew garland PB 2014 1

Lätta vimplar utan symaskin.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.