0
Pysselbolaget
kalaspyssel

Kalas med Epson EcoTank

Printable party

Idag är det kalasdags hos oss! Tillsammans med Epson har vi designat ett helt kalastema för er att skriva ut och pyssla ihop. Skriv ut alla eller bara vissa sidor. Skriv ut många av varje sida eller bara en. Vi har skapat girlanger, servettringar, placeringskort och mer till er – allt i ett somrigt tema.

Printable party 11

Printable party 8

Kalastemat består av olika sidor med olika enheter. Ett par sidor är girlanger, någon sida är muffinsdekor och en sida är fylld av servettringar. De sista sidorna är helt täckta med mönster. Dessa sidor kan ni använda som inslagspapper eller pysselpapper. Ladda ner hela pdfen här.

Printable party 2

För att få den bästa kvalitén på utskrifterna är det viktigt att man väljer rätt papper. Vi vill att kalasgrejerna ska kännas lyxiga och därför väljer vi ett lite kraftigare papper än vanligt kontorspapper. Epson har en speciell utskriftsteknik som gör att utskrifterna är torra och tåliga direkt när de kommer ut. Därför är det extra viktigt att välja papper som passar. Ofta finns rekommendationer från tillverkaren och i vårt fall använder vi ett papper från Epson som heter Matte Paper Heavy Weight. Skrivare är en Epson EcoTank ET 2550, som vi lånat hem för att se hur den funkar. Vi har sedan tidigare testat det nya färgsystemet som Epson utvecklat. Mer om det kan du läsa här.

Printable party 3

Det är också viktigt att välja rätt inställningar vid utskrift. Ibland vill man ha snabba utskrifter, där kvalitén inte är av så stor vikt. Ibland vill man ha snygga sidor och att skrivaren lägger extra omsorg på utskrifterna. På pappersförpackningen finns ofta en guide över vilka inställningar som är att rekommendera. Vi vill ha de finaste utskrifterna och de får gärna ta tid!

Sidorna som kommer ur vår Epson EcoTank är torra och släta, färgerna är klara och fina, och vi kan börja klippa direkt.

Printable party 4.1

Först ut är muffinsdekoren. Vik dubbel, klipp ut, lägg en tandpetare mellan papperslagren och klistra ihop.

Printable party 4.2

Servettringarna kan vara lite pilliga att få till. Klipp först ut själva bandet. Klipp sedan ett jack i varje ände enligt de streckade linjerna och sätt ihop ringen.

Placeringkorten ska också klippas ut. Vik dubbel och klipp sedan med en vass sax ut ”bågen”  enligt den streckade linjen.

Printable party 5

Fundera på hur lång ni vill ha girlangen och skriv sedan ut så många ark som behövs. Klipp ut och gör hål med en tjock nål eller ett hålslag. Trä upp vimplarna på ett snöre.

Printable party 7

Dekor på sugrör är sött. Klipp ut, vik dubbelt och klistra på sugrören.

Visst ska tårtan ha en matchande girlang! Klipp ut, vik dubbelt och klistra över ett snöre.

Printable party 6

Förra veckan gjorde vi origamiskålar av de mönstrade arken sist i pdfen. En beskrivning finns här!

Printable party 9

Vi är redo för sommarens kalas! Utskrifterna från den Epson EcoTank vi lånat blev superfina. Färgerna är ljuvliga och täcker fint. Det gick också väldigt smidigt att få ut alla utskrifter. Visst, väljer man högsta kvalitet när man skriver ut så tar det lite tid att få ut pappret, men utskrifterna kommer ut torra och släta och man kan börja klippa på en gång. Det färdiga temat ser nästan ut som det kommer från ett tryckeri!

Enligt tester från Epson ska man kunna skriva ut över 6000 sidor i färg innan man behöver byta färgpatroner. Det kan bli många kalas! Mer om Epson EcoTank hittar du här.

Printable party 10 Printable party 11

3 Comments

 • Reply
  Helena, Craft & Creativity
  17 maj, 2016 at 10:27 f m

  Allt ser fantastiskt fint ut! Tack för att du delar med dig av pdf-filen! <3 Kram

 • Reply
  Anna María
  17 maj, 2016 at 11:57 f m

  Så himla fint och festligt! Jag vill styra ett trädgårdskalas med detsamma!

 • Reply
  Ruth | HungryHeart.se
  17 maj, 2016 at 1:04 e m

  Sååå fina och somriga! Du är riktigt vass på formgivning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.