0
Pysselbolaget
påskpyssel

Pop up-kort med Epson EcoTank

Pop up card

Ända sedan jag var liten har jag älskat pop up-effekter. Jag hade en bok där varje uppslag var en egen pop up-värld. Att vika upp och se motiven fällas ut var magiskt. Idag gör vi en lite enklare variant av pop up. Vi har, i samarbete med Epson, konstruerat ett påsk-pop up-kort till er. Vi kommer att visa precis hur kortet ska sättas ihop, samtidigt som vi testar en av Epsons EcoTank skrivare. Häng med!

Pop up card2

Modellen vi ska testa heter Epson EcoTank ET 2550 och den är framtagen med ”ett hushåll som letar efter den ultimata ekonomiska skrivaren” i åtanke. Det är definitivt vi! Vi älskar att surfa runt och ladda ner fina etiketter, presentpapper och designark men drar oss för att skriva ut dem. Tyvärr är kostnaden på färgpatroner den stora anledningen till att vi snålat på utskrifter, men också det faktum att de kommer i en hel hög med emballage. Man känner sig som en miljöbov varje gång man byter patroner.

Pop up card3

Epson har tagit fram ett helt annat system, som heter EcoTank. Till skrivaren kommer 4 flaskor med bläck som man själv fyller på i en tank på skrivaren. Innehållet i flaskorna ska räcka i 2 år, vilket är fantastiskt. Tänk att inte behöva tänka på att byta färg på två år! Priset för en ny uppsättning flaskor när man ska fylla på bläck är väldigt överkomligt och kostar inte mer än en hundralapp

Den kritik jag läst om skrivare är att det kan vara kladdigt att fylla på bläck. Man bör vara försiktig när man fyller på, men instruktionerna är tydliga och hanteringen lätt. Lite kladd blev det också för vår del, men med tanke på att vi inte ska göra det här igen på två år så känns det klart värt det!

Skrivaren är smidig, lättplacerad och går att ansluta med Wi-Fi. Nu är det dags att se vad den går för!

Pop up card4a

Ni behöver vitt papper som passar er skrivare, färgat papper A4, sax och klister. Ni behöver också mallar till påskkorten. Två av korten är utan text, ögon och nos på kaninen. Här finns plats för er att själva dekorera och skriva en hälsning.

Pop up card4

Ladda ner det gröna kortet här, det blå kortet här, det rosa här och det gula här. Eller skriv ut alla och kombinera ihop dem efter eget tycke!

Pop up card5

Skriv ut valfri sida. Vi väljer det rosa kortet och skriver ut med inställningen ”Hög kvalitet”.

Klipp ut delarna enligt instruktionerna på mallen och vik dem enligt markeringarna. Kortet viks med den utskrivna sidan inåt. Kaninen och bandet viks på mitten med den utskrivna sida utåt. Kaninens ben viks med den utskrivna sidan inåt. Klipp det färgade pappret på hälften och vik det på mitten.

Pop up card6

Den vita kaninen ser nöjd ut, eller hur!

Pop up card7

Klistra fast kaninens ben över markeringen på det utskrivna kortet. Gör sedan likadant med bandet. Klistra till sist ihop det utskrivna kortet med det färgade pappret. Klart!

Pop up card8

Den EcoTank vi testat funkar utmärkt och utskrifterna är superfina. Den var lätt att installera och smidig att placera. Med tanke på att Epson utlovar ca 6 500 utskrifter i färg finns det möjlighet att skicka massor av påskkort i år!

Mer om Epson EcoTank hittar du här!

Pop up card9

4 Comments

 • Reply
  Ruth | HungryHeart.se
  11 mars, 2016 at 11:00 f m

  Jag faller bara pladask för dina supersöta påskkort! Snacka om att man blir glad bara av att titta på dem! Jag har redan laddat ned dem och kommer definitivt att ge bort dem som finaste påskkorten ever.

  • Reply
   Karin & Freja
   11 mars, 2016 at 11:42 f m

   Så glad jag blir, Ruth! Vi har gjort ett helt gäng själva och kommer förhoppningsvis göra släkt och vänner glada med en påskhälsning.

 • Reply
  Anna María
  11 mars, 2016 at 12:14 e m

  Så himla fina! Och vilken smart grej med EcoTank! Kul att utvecklingen går framåt. Och även om det kladdade lite så tycker jag det var ganska så fint kladd 😛

  • Reply
   Karin & Freja
   14 mars, 2016 at 6:18 e m

   Du har rätt, det är rätt fint kladd! Och det gick bort efter ett en dag., så det var ingen stor katastrof. Gillar också att utvecklingen på färgskrivare går framåt – då kan vi använda dem mer, eller hur!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.