0
Pysselbolaget
Pysselbolaget

Välkommen till nästa Craftcation!

Craftcation

Nu kan du äntligen boka din plats till nästa Craftcation! Datumet för den kreativaste helgen i höst är 13-15 september. Hoppas att ni har lust att hänga med. 

Craftcation | Pysselbolaget

What – vad är Craftcation

Ni som följer oss blev i vintras bombarderade av bilder från vårt förra Craftcation, men jag berättar gärna igen! Craftcation är en skön kombination av kreativitet och semester. Då samlas vi för att under en helg jobba med egna medtagna projekt, dela med oss av våra kunskaper och laga god mat tillsammans.

Under Craftcation finns tillfället att dela med sig av sina kunskaper, stora som små, på en sk unconference, eller knytkonferens. Det kan vara ett hantverk du vill lära ut, ett ämne du vill föreläsa om eller kanske du är en klippa på hur man sköter sina sociala medier. Vi sätter upp ett schema med 20-minuters pass som du kan boka innan vi åker eller när du är på plats.

Här kan du läsa mer om vad vi gjorde sist.

Craftcation | Pysselbolaget

Det låter ju toppen – hur anmäler jag mig?

Anmälan gör du genom att fylla i anmälningsformuläret på facebook och betala in avgiften. Antalet platser är begränsat. Först till kvarn gäller. Sista anmälningsdag är den 21 augusti. Priser och mer info om anmälan finns i facebookeventet. 

Craftcation | Pysselbolaget

Hur tar vi oss dit? 

Tåget går hela vägen till Ockebo och vi hjälps åt att hämta upp tågresenärer på stationen i Ockelbo. Wij är lätt att hitta till med bil och det finns gott om parkering invid ateljén.

Craftcation | Pysselbolaget

Jag har anmält mig – vad händer nu?

Nu kommer det svåraste – att bestämma vad du ska ha med dig! Det var stor spridning på val av material förra gången, en del gjorde en sak hela tiden medan andra gjorde många olika grejer. En del använde bara sina egna material och en del gick runt och testade andras projekt. I den slutna facebookgruppen finns möjlighet att diskutera med de andra deltagarna om vad de tänker ha med sig.  

När du väl bestämt dig är det bara att luta sig tillbaka och längta till september.

Craftcation | PysselbolagetCraftcation | Pysselbolaget

Hur bor vi då?

Boendet är uppdelat i två olika hus, ett på var sida om ateljén. Vi möter upp dig i ateljén på fredagen och visar dig till ditt rum. Parkering finns i anslutning till ateljen. 

I Herrgården finns stora fina rum, vårt kök och den ljuvliga matsalen där vi äter alla våra måltider. De som bor i Herrgården delar ett antal badrum med varandra. 

I Trädgårdens hus finns de flesta dubbelrummen. Rummen är ljusa och trivsamma. De som bor i Trädgårdens hus får sig en liten promenad till och från frukost och middag. 

Sängkläder och handdukar ingår i alla rum.

Craftcation | Pysselbolaget

Och maten?

Vi äter måltider som vi hjälps åt att laga. Meny och alla matvaror finns på plats. Du blir indelad i ett matlag som lagar en middag eller lunch till hela gänget. Frukosten ställs fram av de som är först uppe och dukas bort av de som är sist. 

Frukt och annat smått ställer vi fram i ateljén om man blir sugen på något mellan målen. 

Vill du ha vin eller öl under Craftcationhelgen tar du med det själv. Ett Systembolag finns i Ockelbo om vi vill handla på vägen. 

Craftcation | Pysselbolaget

Men vad gör man då på Craftcation?

Idén med Craftcation är att var och en får möjlighet att jobba med egna projekt, i gott sällskap av likasinnade. Mesta delen av den vakna tiden under helgen spenderas därför i den underbara ateljén. Med stora fönster åt tre håll, samt i taket, och ett skönt uppvärmt betonggolv är det en ren fröjd att hänga här. Vi möblerar själva med så många bord vi behöver och får plats med. Det finns tillräckligt mycket plats för att alla ska få ett eget bord. 

Craftcation | Pysselbolaget

Vilka är ni som arrangerar Craftcation?

Förutom yours truly består gänget av:

Craftcation | Pysselbolaget

Craft Space är en mötesplats för den som vill ha mer kreativitet i sin vardag. Ja, eller egentligen är Craft Space Stina och Ann-Charlotte, två fantastiska tjejer med en vilja att skapa en kreativ livsstil – för alla. De håller kurser, tipsar, uppmuntrar, utmanar och strävar efter ständig utveckling. 

Craftcation | Pysselbolaget

Created by Malin är en nyfunnen vän men väletablerad Instagram-profil. Malins flöde skvallrar om en enorm energi och nyfikenhet för nya kreativa projekt och tekniker. Hon håller också mycket uppskattade kreativa workshops i som lokal på Sveavägen i Stockholm.

 

 

 

Craftcation | PysselbolagetAnna, kanske mer känd som Pysselliv, bloggar på 101 idéer om roliga och kreativa pyssel att göra för barn och vuxna, gärna med återbrukat material. Följer ni dessutom Anna på Instagram har ni säkert sett de underbara kläder hon syr. Anna ordnar också kreativa barnkalas i det egna företaget Pysselkalaset.

 

 

Hur härligt låter inte det här? Hoppas att ni är lika peppade som jag! Som ni säkert förstår är antalet platser begränsade. Skynda in och anmäl!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.