0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Kryddburksvasen – min egen Vase d Avril

Kryddburksvas | Pysselbolaget

Det är vår, en tid när knubbiga händer plockar de första späda blommorna med på tok för korta stjälkar. Det är de små och spröda buketternas årstid, i alla fall om man har små barn. Vad passar då bättre än en vas för just små blommor? Inspirationen är hämtad från vackra vasen Petit Vase d Avril. Att den dessutom är ett återbruk är en härlig bonus.

Kryddburksvas | Pysselbolaget

Jag har valt kryddburkar till min vas och jag vill börja med att prata lite om dem. Kryddburkar är bra i storlek, lite snyggt smala i midjan men, etiketterna sitter som berget. Efter att ha försökt med alla mina vanliga knep utan något synligt resultat var jag nära att ge upp. Det som till slut funkade var att pensla de torra etiketterna med matolja, låta dem stå en stund och sen pilla bort pappret. Även om det var både trist och tidskrävande eftersom proceduren fick upprepas ett par gånger, känns det i efterhand värt det. Så mina vänner, ge inte upp! Nu till beskrivningen.

Kryddburksvas | Pysselbolaget

Ni behöver

torra och rena kryddburkar
flätstrimlor av läderpapper
provpåsklämmor, också kallade jungfruben
en tång
och en vass sax

Gör så här

Craftcation fick vi varsin rulle flätremsor av läderpapper från Creativ Company i goodiebagen.  Läderpapper är ett roligt material. Det liknar läder men känns som en blandning av tyg och papper. Läderpappret går att tvätta och därför gör det inget om man spiller lite vatten på det när man tvättar ur sin nya vas. 

Kryddburksvas | Pysselbolaget

För att sätta ihop min vas använder jag provpåsklämmor. Det finns förstås nitar och nitverktyg att köpa, men jag gillar när jag hittar saker hemma som jag kan använda. Provpåsklämmorna är lite för långa, därför klipper jag av dem med en tång. 

Kryddburksvas | Pysselbolaget

Klipp två långa flätremsor och sätt sen ihop burkar en i taget. Jag gjorde en mall för hur långt jag ville ha mellan hålen. Det är bra om remsorna inte är för tajta, då är det svårt att få i provpåsklämmorna, men de får heller inte sitta för löst. Gör ett hål genom båda remsorna med en vass sax, lägg en burk mellan remsorna och stick in den avklippta provpåsklämman.

Kryddburksvas | PysselbolagetKryddburksvas | Pysselbolaget

Innan jag viker ner benen på provpåsklämman viker jag ner den vassa kanten på varje sida. Sen trycker jag ner båda benen. Det är lite pilligt, men inte svårt. 

Kryddburksvas | Pysselbolaget Kryddburksvas | Pysselbolaget

Jag avslutar med ett snyggt vimpelklipp! Nu är min Vase d Avril klar!

Kryddburksvas | Pysselbolaget Kryddburksvas | Pysselbolaget Kryddburksvas | Pysselbolaget

Ni har väl inte missat att vi har ett nytt Craftcation på gång! Den 13-15 september åker vi åter igen till Wij trädgårdar för en helg i kreativitetens och det goda sällskapets tecken.

Och vad är Craftcation, undrar ni kanske? Kolla i så fall in det här inlägget.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.