0
Pysselbolaget
hemmapyssel Pysselbolaget

Gör en regnbåge med StickLisan

Regnbåge med StickLisan | Pysselbolaget

Att använda en StickLisa är så himla kul, men vad gör man av alla stickade ”korvar”? Regnbågar, så klart!

Regnbåge med StickLisan | Pysselbolaget

Ni behöver

Till en regnbåge behövs garn i olika färger, en StickLisa, virknål, nål och tråd, ståltråd, en sax och ett gäng färdigknutna garnbollar.

Regnbåge med StickLisan | Pysselbolaget

Gör så här

 

Mina regnbågar består av långa korvar stickade med min gamla StickLisa. Nostalgi, jajamän! Till varje regnbåge gör jag 6 korvar i olika längd och färg. Vill man ha en bredare regnbåge går det bra att göra fler korvar, och vill man ha en smalare får man göra färre. 

Korvarna går snabbt att sticka med StickLisan. Hur gör man då, undrar ni kanske? Enkelt, kolla in vår film så kommer ni snart vara proffs!

Regnbåge med StickLisan | Pysselbolaget

Jag använder lite tunnare akrylgarn. Tjockare garn är svårare att påta med, tycker jag, och med bomullsgarn blir mina korvar väldigt ojämna. Men det går att använda nästa vilket garn som helst. Jag gör korven till den innersta bågen i regnbågen 21 cm lång. De efterföljaren är ungefär 2,5-3 cm längre än den innanför. Alltså den första är 21, den andra 24, den tredje 27 osv.

Regnbåge med StickLisan | Pysselbolaget

För att korvarna ska bli en regnbåge behöver de formas. Dags att plocka fram ståltråden! Klipp en bit av ståltråden lite längre än den längsta, alltså yttersta, korven. Vik in ändarna på ståltråden och peta in den i den stickade korven. 

Sy sedan fast korvarna en i taget innanför korven med ståltråd. Jag använder vanlig sytråd och syr med små stygn. 

Regnbåge med StickLisan | Pysselbolaget

Nu börjar det likna en regnbåge, eller hur! Fäst alla trådar och klipp sedan bort de överblivna garnstumparna. 

Regnbåge med StickLisan | Pysselbolaget

Ändarna på regnbågen är både ojämna och lite fula. Jag täcker dem fluffiga garnbollar. Och hur gör man garnbollar då, undrar frågvis. Även här finns en film!

Regnbåge med StickLisan | Pysselbolaget

Jag syr till sist fast garnbollarna på ändarna på regnbågen, två på varje sida. Klart!

Regnbåge med StickLisan | Pysselbolaget Regnbåge med StickLisan | Pysselbolaget

Som sagt, det här är ett projekt som är lätt beroendeframkallande. StickLisa-korvarna går utmärkt att göra framför tvn och de går att göra i en mängd färgkombinationer. Jag har den senaste dagarna spottat ur mig två regnbågar, en i klassiska regnbågsfärger och en som passar mer in i färgskalan i Frejas. 

StickLisa går även under namnet Påtgumma. De finns i vissa hobbyaffärer, men säkraste kortet är att kolla på loppisar.

Vad säger ni – blev ni sugna på att gör en egen regnbåge? Jag hoppas det! Jag har ett gäng till på gång, måste bara bestämma mig vilken färgkombination jag vill göra härnäst. 

Regnbåge med StickLisan | Pysselbolagetgarngarn

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.