0
Pysselbolaget
boktips

Boktips – ABC Flower Safari

Flower Safari | Pysselbolaget

Ibland får man fantastiska saker i sin hand. Som den här boken till exempel, Ginas ljuvliga ABC Flower Safari. Ni som är hemma här på bloggen vet att Gina är en god vän och en begåvad designer, med förkärlek för blommor. Nu vill hon inspirera oss alla att pyssla med bokstäver och blommor. Vi är inspirerade!

Gina, från bloggen Willowday, är en av de kreatörer som jag tidigt i pysselbolagets historia lärde känna och älska. Vi har under åren pratat, skapat och stöttat varandra. Hennes fantastiska barn ställde glatt upp som modeller till min egen pysselbok, det är något jag fortfarande är väldigt tacksam för.

Gina har länge delat sina vackra blombilder på sin blogg och instagram. Av blommor och blad från den egna trädgården gör hon söta hundar och magiska enhörningar, sjöjungfrur och porträtt, som sälj i den egna butiken.

Flower Safari | Pysselbolaget

Gina har nu tagit sina vackra blompyssel till en ny nivå. Hon har gjort ett helt alfabetet med djur och matchande blommor, ett alfabet som bjuder in till kreativitet och lek. Hela alfabetet är samlat i boken ABC Flower Safari.

Flower Safari | Pysselbolaget

Flower Safari | Pysselbolaget

Vad sägs om Geranium Giraffe och Hydrangea Hedgehogs? Är de inte underbara! Boken är på engelska, alfabetet saknar därför bokstäverna å, ä, och ö, men tanken är att inspirera och det funkar utmärkt. En del djur och blommor går att översätta rakt över, Snödroppe Snigeln till exempel, andra  lämnar plats för egna tolkningar. Tänk att få upptäcka alfabetet genom blomblad och pyssel!

Flower Safari | Pysselbolaget

Ginas rara bokkaraktärer bjuder in oss att vara med och leka. Vi väljer så klart bokstaven P, eftersom så mycket bra börjar på P! Det blev en panda, i en påskliljaklänning gjord i papper. 

Flower Safari | Pysselbolaget

Boken ABC Flower Safari av Gina Vide är på engelska, 32 sidor tjock, och rikt illustrerad. Boken passar pyssliga barn och deras vuxen och finns att köpa på Etsy. 

Missa inte Ginas webbutik. Här hittar ni posters och kort, där alla motiv är gjorda av olika blommor och blad. 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  gina
  15 March, 2019 at 6:11 pm

  Sooo cute, Karin. Thank you so very very much for sharing and for this adorable Panda!

 • Reply
  5 ABC Flower Safari Book Craft Ideas for kids - willowday
  8 April, 2019 at 8:00 pm

  […] Pandas are so right in line with the season and I love their spirit! Thank you, Karen and Freya from Pysselbolaget . I really love this cute Panda Flowers.  Find a full post with book review and tutorial […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.