0
Pysselbolaget
boktips

Boktips – Mein Natur Bastelbuch

Mein Natur Bastelbuch | Pysselbolaget

Jag har fått en pysselbok till! Den här gången kommer den från den härliga schweiziska bloggerskan Natalie Kramer från Schaeresteipapier. Natalie bloggar, precis som vi, om pyssel som barn och föräldrar kan göra tillsammans. Inte undra på att vi gillar henne! Häng med för en mer utförlig titt på Natalies ljuvliga bok.

Mein Natur Bastelbuch | Pysselbolaget

Natalie har valt ett härligt tema för sin bok, nämligen naturen! Alla projekt innehåller material som man lätt hittar i närmaste skogsdunge; stenar, löv, pinnar, blad och kottar. I ett inledande kapitel går Natalie igenom vilka material som är bra att plocka med sig hem och vad du kan behöva göra med dem innan du börjar pyssla. 

Natalie tipsar också om verktyg som är bra att ha till hands. Här kan det vara bra att kunna tyska. Jag tar mig hjälpligt fram i texterna, men behöver hjälp på vissa ställen. Det är inget som inte går att lösa med ett samtal till mamma eller en sökning på nätet. 

Mein Natur Bastelbuch | Pysselbolaget

Men för att pyssla behöver man ingen översättning. Varje projekt har en tydlig ”det här behöver du”- bild och gott om steg-för-steg bilder. Den är färgglad och dekorerad med söta små figurer. 

Mein Natur Bastelbuch | Pysselbolaget

Och projektet är så fina! Jag vill genast gör flygande fiskar av kottar och barr…

Mein Natur Bastelbuch | Pysselbolaget

… och rara små krabbor av valnötsskal. Jag vill också göra fågelmasker av löv, skramlor av trädklykor, marionettfigurer av toarullar och lyktor av glasburkar dekorerade med fina löv. 

Mein Natur Bastelbuch är en bra bok för alla er som gillar att använda naturen som pysselförråd. En promenad i skogen fört av en pysselstund är en utmärkt kombo, tycker jag.

Mein Natur Bastelbuch | Pysselbolaget

Natalie Kramer bor med man och barn i Zürich och jobbar till vardags som arkitekt. Jag har har nöjet att får träffa hela familjen när det för ett par år sedan semestrade ett stenkast från där jag bor. På hennes blogg Schaeresteipapier lägger hon upp fina, lätta och roliga pysselprojekt. Mina inte den!

Boken Mein Natur Bastelbuch är 64 stora sidor tjock och innehåller över 20 fina pyssel att göra tillsammans. Språket är tyska, men de tydliga steg-för-steg bilderna räcker gott som intruktioner om skoltyskan tryter. Boken finns att köpa via nätbokhandlarna.

Mein Natur Bastelbuch | Pysselbolaget

SparaSpara

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Natalie
  9 June, 2018 at 8:24 am

  Thank you so much for writing about my nature diy book!
  Kind regards
  Natalie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.