0
Pysselbolaget
boktips

Boktips – Perlemagi Play och Perlemagi Edge

Perlemagi | Pysselbolaget

Pärlplattepärlor, eller rörpärlor som de också heter, är något de flesta av oss har hemma. Och visst är det roligt att göra vanliga pärlplattor, men ibland är det kul att testa något nytt. Då är Pernille Fiskers böcker Perlemagi perfekta att ta till. Häng med så berättar vi mer. 

Perlemagi | Pysselbolaget

Pernille Fisker är designer och har studerat vid Designskolen Kolding. Sedan 2017 har hon designat och utvecklat unika mönster och tekniker under namnet Perlemagi. Jag måste säga att det Pernille gör är en gnutta magiskt. Hon arbetar med rörpärlor som ingen annan jag känner till.

Perlemagi | Pysselbolaget

Böckerna har liknande upplägg, först information om vad som behövs och sen instruktioner om hur man gör. Mycket av den utrustning och material som behövs är sånt många av oss redan har hemma. De övriga materialen finns att få tag i från vanliga hobbyaffärer. 

Perlemagi | Pysselbolaget

Resten av böckerna består av ljuvliga exempel på olika saker att göra och tydliga mönster att använda eller inspireras av. Genom att använda Pernilles unika teknik och annorlunda sätt att använda rörpärlor på går det att skapa egna fantastiska kreationer. Pernille uppmuntrar oss läsare att välja egna färger och skapa egna unika mönster. 

Perlemagi | Pysselbolaget

Det är svårt att inte bli inspirerad. Jag ser mängder av möjligheter och pärlplattorna ligger numera framme för jämnan. Armbandet på bilden ovan är mitt första försök och jag är väldigt nöjd. Jamen hur gör man då, kanske du undrar? Det kan jag tyvärr inte avslöja men följer du Perlemai på Instagram kanske du får en ledtråd. Jag kan också varmt rekommendera att köpa en av böckerna till dig själv eller som present till någon du vill pyssla med.

Perlemagi | Pysselbolaget

 

Böckerna har som sagt samma upplägg men Perlemagi Play innehåller projekt som passar en liten yngre målgrupp. Det är broscher, bokstäver, hårspännen och nyckelringar. Perlemagi Edge riktar sig till oss lite äldre som gillar smycken. Båda böckerna har 96 sidor var med vackra bilder och mjuka pärmar. 

Alla Pernilles böcker på danska, och diverse bra-att-ha produkter, finns att köpa på Perlemagi. Böckerna på svenska finns till just nu till mycket bra pris hos Panduro.

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.