0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Nya smarta underlägg

Nya underlägg

För ett par år sedan gjorde jag enkla underlägg i kartong att använda för kladdiga tillfällen. Från början var tanken att de skulle användas över sommaren. Jag får hjälp med pyssel av ett gäng underbara sommarungar, men de bord vi brukar sitta vid är inte alltid anpassade för pyssel. De kan vara bord med långt mellan brädorna eller i skrovlig plast som är omöjlig att torka rent. Något platt och lättorkat är att föredra när man ska rita eller måla. 

Nya underlägg

Underläggen visade sig vara perfekta även när vi inte är på semester. Förutom att de skyddar bordsytan, dubblar de som brickor för saker på tork. Och nu har vi har faktiskt slitit ut dem. Semestern närmar sig och det är dags att göra nya underlägg.

Nya underlägg

Ni behöver

Det känns också som at det är dags att uppgradera designen. Våra första underlägg dekorerade med washitejp känns lite barnsliga. Den här gången använder vi marmormönstrad kontaktplast, ett prickigt papper från Rice, tapeten Coco Tiger från Lisa Bengtsson och  presentpapper inköpt hos Mia Kinoko. Vi använder också tjock kartong från olika lådor, en sax. limstift och självhäftande bokplast.

Nya underlägg

Gör så här

Jag har klippt mina underlägg så att de är större en ett A4, men inte så stora att det är svåra at ta med. Jag limmar tapet och papper på kartongen med limstift och låter dem torka. 

Nya underlägg

När limmet är helt tort täcker jag ytan och kanterna med självhäftade bokplast. Plasten gör att de är lätta att torka av och underläggen går att använda många gånger. Bra, eller hur! På minussidan är det faktum att plasten kan vara svår att få på. Jag lossar en bit av kortsidan på plasten och fäster den på kortsidan på underlägget. Sen drar jag försiktigt bort skyddspappret med ena handen och gnuggar fast plasten med den andra. En mjuk handduk kan vara bra att ha till hands. Med lite tur klarar man sig utan veck. 

Nya underläggNya underlägg
Nya underlägg

Nya snygga underlägg klara för sommarens äventyr! Billigt, enkelt och smart!

Så här har våra gamla underlägg använts:

Nya underlägg

När vi ritade fingerdockor för ett par månader sedan.

Nya underlägg

När vi kladdade med decoupagelack en påsk.

Nya underlägg

När vi behövde låta våra ryska dockor torka. 

Nya underlägg

När vi sommarpysslade teaterfigurer med mina underbara sommarpysslare. 

Nya underlägg

Och när vi droppade stearin på ljus en Halloween. 

Behöver jag säga att jag är nöjd? De gamla går nu i återvinningen och jag längtar efter att få inviga våra nya underlägg! 

 

SparaSpara

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Ingela
    12 June, 2018 at 4:23 pm

    Så smart och fint!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.