0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Pyssla söta luftballonger av garnbollar

Luftballong av garnbollar | Pysselbolaget

Inlägget innehåller annonslänkar till inköpsställen.

Det är något visst med luftballonger, tycker jag. Kanske påminner de om ljusa sommarhimlar eller om känslan av frihet. Eller så är det helt enkelt bara fina. Idag vill jag visa hur man kan göra söta små luftballonger av garnbollar. Häng med!

Luftballong av garnbollar | Pysselbolaget

Ni behöver 

För att göra luftballonger av garnbollar behöver ni garn i olika färger, bomullssnöre, små muffinsformar i papper, en sax , gärna en pompom maker och en nål. Pompom Makers hittar ni i de flesta hobbyaffärer och de små muffinsformarna kommer från Mia Kinokos butik.

Luftballong av garnbollar | Pysselbolaget

Gör så här

På Pysselbolagets youtubekanal finns en film som visar hur du använder en Pompom Maker. Gör ni garnbollar med kartongcirklar hittar ni en beskrivning här.

 

Börja med att göra en garnboll, klipp upp och knyt den precis som vanligt. Innan ni tar bort Pompom Makern / kartongcirklarna så behöver ni knyta fast två bomullssnören till. Se till att knuten hamnar på motsatt sidan från garnknuten. Bomullssnörena är till för att knyta fast ”korgen” med och det är bra om de har lite extra längd. 

Men en tjock nål gör jag sedan hål på fyra stället på muffinsformkorgen och trär bomullssnöret genom hålen. För att hålen ska hamna rätt trycker jag försiktigt till muffinskorgen på mitten. 

Luftballong av garnbollar | Pysselbolaget

Jag fäster trådarna med en knut på utsidan av muffinsformen. 

Luftballong av garnbollar | Pysselbolaget

Klart! Tre söta luftballonger blev det den här gången. Troligtvis blir det fler framöver. Jag älskar att göra garnbollar! Det är så enkelt och blir ändå så fint. 

Luftballong av garnbollar | Pysselbolaget

Och hur göra man bollar med mönster då, undrar ni kanske? Jag har en ljuvlig bok med olika mönster man kan göra på garnbollar, men hos Mr Printable hittar ni också en bra beskrivning. 

Luftballong av garnbollar | PysselbolagetLuftballong av garnbollar | Pysselbolaget

SparaSpara

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.