0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Gör söta burkar av återbruk

Återbrukade burkar | Pysselbolaget

Japp, idag blir det bästa sortens återbruk. Vi ska göra de sötaste burkar man kan tänka sig – av sånt de flesta tycker är skräp. Så fel de kan ha! Häng med så får ni se. 

Återbrukade burkar | Pysselbolaget

Ni behöver

Jag gått loss i återvinningslådan och hittat snygga glasburkar, udda strumpor och korta sparade sidenband. Till det behöver ni också en sax, vanligt vitt klister, små bitar av filt och stora frigolitkulor. Använder ni samma burk som jag så behöver kulan vara 70 mm i diameter.

Återbrukade burkar | Pysselbolaget

Gör så här

Börja med att klippa loss tån och mudden på strumpan. Det är dessa två delar vi kommer att använda. 

Skär frigolitkulan på mitten och klistra den på locket. Jag satte ett gummiband runt kula och lock medan de torkade. 

Trä sedan tå-delen över lock och kula. Det syns inte på bilden, men jag la en sträng med lim längs ytterkanten på locket innan jag trädde över tå-delen helt. Låt överflödig strumpa gå in under locket medan limmet torkar, men se till att det inte kommer lim på insidan av locket. 

Även här låter jag allt torka med ett gummiband runt. 

Trä mudd-delen av strumpa över burken med mudden upptill. Här får man vara lite extra noga. Strumpan ska inte täcka låsningen för locket, men vi vill inte heller att muddkanten ska vara för långt ner på burken för då blir det en glipa mellan lock och burk. Det bästa är att försiktigt skruva på locket och kolla att lock och mudd hamnar kant i kant.

Återbrukade burkar | Pysselbolaget

Vänd upp och under på burken och lägg en sträng klister längs med ytterkanten på botten. Tryck fast strumpan och låt klistret torka. Det gör inget om det är mycket strumpa kvar under burken i det här läget. 

Återbrukade burkar | Pysselbolaget

Nästa steg är att trimma bort överflödig strumpa från locket. Jag klipper så nära kanten det går. Trimma även botten. 

Nu är det dags för öron! Jag kniper tag i lite av strumpan och syr ett par stygn på samma ställe. Voilà – öra! Tycker ni att det verkar besvärligt föreslår jag filtöron istället. Klipp ett par snygga öron i filttyg och klistra på. Kanske ni till och med vill ha en avvikande färg på öronen! Passa på, vettja!

För att dölja eventuella ojämna kanter klistrar jag ett sidenband kring nederkanten på locket. Det är sött också, eller hur? 

Ett gäng åkerbrukare burkar är klara, så när som på fejsen.

Återbrukade burkar | Pysselbolaget Återbrukade burkar | Pysselbolaget

Ögon, nosar och trynen klipper jag i filttyg som jag sedan klistrar på de olika locken. 

Återbrukade burkar | Pysselbolaget

Så här ser de ut när det fått sina fejs på plats. Jag inser att mina djur ser likadana ut oavsett om de kommer i form av burkar, fingerdockor eller korgar. But it’s the way I like it!

Återbrukade burkar | Pysselbolaget

Återbrukade burkar | Pysselbolaget

Jag älskar att de till stor dem är gjorda av gratismaterial. Nu kommer de till ny användning och stor glädje. Kan det blir bättre?

Vad är ert bästa återbruk? Skriv till mig och Freja och berätta. Hoppas också att ni också vill göra våra söta burkar! 

 

SparaSpara

SparaSpara

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.