0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Pyssla ett lätt fiskespel

Fiskespel | Pysselbolaget

Idag pysslar vi en hemmagjord variant av ett klassiskt fiskespel. Hos oss åker spelen fram när höstmörkret smyger sig på. Vårt hemmagjorda fiskespel är gjort av saker vi hade hemma. Visst är det bra!

Fiskespel | Pysselbolaget

Ni behöver

Till fiskarna behövs garn i olika färger, sax, gem, något att göra ögon av och klister. Till fiskespöt behövs snöre, en blompinne och en lite större magnet.

Fiskespel | Pysselbolaget

Gör så här

Vi börjar med fiskarna. Vira en rejäl bunt garn runt fingrarna. Håller men ihop fingrarna lir fiskarna mindre och spretar man med fingrarna kommer fiskarna att bli längre. 

Trä en bit garn genom den stora garnöglan, lägg till ett gem och knyt ihop. Det här blir fiskens huvud.

Knyt också en bit garn längre ner på garnbunten. Klipp upp garnet bakom knuten. Det här blir fiskens fena.

Fiskespel | Pysselbolaget

Klipp till sist ut ett par ögon i något svart material. Vi har använt vanligt svart papper. Klistra ett öga på var sida av fiskens huvud. 

Fiskespel | Pysselbolaget

Nu till fiskespöt. Vi gör en stor ögla i ena änden på snöret. Det är för att vi vill ha mycket snöre att fästa på magneten. Vi lägger en rejäl klick klister på magneten och trycker fast öglan. Den andra änden av snöret knyts fast på en blompinne. 

Vi har också valt att måla ett handtag på fiskespöt. Det är förstås inte nödvändigt, men rätt snyggt, tycker jag! Fiskespö och fiska är nu klara att spela med!

Fiskespel | Pysselbolaget

Hur spelar man då, undrar ni kanske? Det får ni bestämma! Jag tror flest fiskar på kortast tid vinner. Vad tror ni?

Vårt hemmagjorda fiskespel är gjort av saker vi hade hemma, men materiel kan varieras. Fiskarna kan göras av papper, plastfickor eller filttyg tillexempel och fiskespöt kan göras av en penna eller kanske av sugrör. Vad har ni hemma som ni kan göra fiskespel av?

Fiskespel | Pysselbolaget

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Bee
    10 September, 2018 at 9:56 pm

    Awesome idea! Can’t wait to try this
    Thank you 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.