0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Måla grenar till en väggdekoration

Målade grenar | Pysselbolaget

Gamla torra grenar kan vara vackra i sig, men med lite uppmuntran i form av hobbyfärg kan de bli ännu finare. Idag gör vi väggdekorationer med målade grenar som bas. Garnbollarna formar stjärnbilder och månfaser. Häng med!

Målade grenar | Pysselbolaget

Foto: Thomas Kinto/Unsplash

Vad gäller egentligen för regler när det gäller att plocka med sig grenar hem? Jo, grenar som ligger löst på marken går bra att ta med hem, men sitter de på ett träd får man inte ta dem. Det gäller även grenar från döda träd. Speciella regler kan också gälla i nationalparker, naturreservat och fornminnesområden. Oftast finns det anslagstavlor som visar vad som gäller i just det området.

Jag plockar helst grenar när vädret varit  torrt en tag. Är grenarna blöta eller fuktiga kan de se annorlunda ut. Att det är lite bark kvar på grenen är bara en fördel, tycker jag.

Målade grenar | Pysselbolaget Målade grenar | Pysselbolaget

Ni behöver

torra grenar
hobbyfärg
maskeringstejp
penslar

Till garnbollarna behövs också

garn

Vi har dessutom använt

permanenta pennor
en pompom maker

Målade grenar | Pysselbolaget

Gör så här

Börja med att fundera ut vilka delar av grenen ni inte vill ha färg på. Täck de områdena med maskeringstejp. Måla sedan de övriga delarna med hobbyfärg. 

Målade grenar | Pysselbolaget

Jag har också ritat på mina grenar med permanenta pennor från Pilot Pintor. Det går så klart bra att göra all dekor med hobbyfärg. Jag gillar mina permanenta pennor och såg ett tillfälle att få använda dem. 

Målade grenar | Pysselbolaget

Ta-da, så här fina blev mina pinnar! Jag vill göra väggdekorationer med garnbollar, men visst är grenarna så pass fina att de funkar som dekoration bara som de är? Ställ i en vas eller häng på väggen om ni känner er färdiga här. 

Målade grenar | Pysselbolaget

Jag är däremot inte klar! Men hjälp av en pompom maker gör jag ett gäng garnbollar. En film om hur man använder en pom pom maker hittar du här:

Målade grenar | Pysselbolaget Målade grenar | Pysselbolaget

De färdiga och friserade bollarna knyter jag fast vid pinnen i formationer efter olika stjärnbilder. Det ska bli en Orion och en Karlavagn är tanken. 

Målade grenar | Pysselbolaget

Stjärnbilden Orion, med vita stjärnbollar på målad gren. Precis som jag tänkt mig. Härligt ändå, eller hur?

Målade grenar | Pysselbolaget

Märks det att jag älskar att göra garnbollar? Förutom Orion och Karlavagen blev det också en bonad med månens faser. Jamen hur gör man bollar i två färger, kanske ni undrar? Kolla in den här filmen, vettja!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.