0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Gör mjuka hjälmar till sagolek

En riddarutrustning är både användbar och uppskattad. Att ha pysslat ihop den tillsammans gör den dessutom ännu roligare att använda. I vår bok Pyssla med mig! gjorde vi hjälmar i papper. Idag gör vi liknande hjälmar, men i filt! Filthjälmarna tar lite längre tid att göra, men håller också längre. Så leta upp era modiga riddare och stolta prinsessor och sätt igång!

Ni behöver tjock filt i stora ark, sax, tjock tråd eller broderigarn samt mallar till hjälmen. Mallarna hittar ni här.

Skriv ut mallarna för hjälmen och sätt ihop bak- och framstycket enligt instruktionerna på mallen. Bak- och framstycket bildar tillsammans ena sidan på hjälmen.

För att vara säker på att hjälmen passar just er riddare eller prinsessa, klipp ut och sätt ihop hjälmen i papper först. Det går bra att använda till exempel tidningspapper.

Rita sedan med hjälp av mallarna ut hjälmen på filten och klipp sedan ut alla delar. På bilden ser ni hur vi lagt ut bitarna på filten. Klipp också hål för ögonen.

Nu är det dags att sätta ihop sidorna. För att underlätta sömnaden är det bra att först göra hål med en vass nål där sömmen ska gå. Sy sedan ihop de två sidorna med en söm som ni tycker är snygg.

Sy sedan på den runda överdelen på hjälmen. Vad ni använder för typ av sömmar väljer ni själva. Vi har valt två olika sömmar. Vad kan jag säga, vi hade helt enkelt svårt att bestämma oss.

Så här kan hjälmarna se ut när de är klara för lek! En liten tanke på vägen innan ni sätter igång och leker; hjälmarna i filt kan bli varma att ha på. Håll hjältar och hjältinnor ur solen och se till att de har ordentligt att dricka. Det kan vara ett tufft jobb att vara modig!

Varför inte också göra våra mjuka svärd? Beskrivning på dessa hittar ni här.

Följ oss på Bloglovin’ så missar ni inte ett enda av våra inlägg!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.