0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Dekorera stenar snyggt och enkelt 

Dekorera stenar | Pysselbolaget

Stenar vackert målade med stadig och kunnig hand dyker ständigt upp i mitt instagramflöde. Men vad gör man inte har en stadig och kunnig hand, men ändå vill dekorera sin stensamling? Man ska hänga med mig, för idag visar jag ett enkelt sätt som varken kräver konstnärligt kunskap eller artistiskt vana.  

Dekorera stenar | Pysselbolaget

Jag har tidigare skrivit om att man inte får plocka med sig stenar utan att be markägaren om lov. Jag vet att det känns konstigt, själv har jag alltid plockat med mig vackra stenar när jag varit ute i skog och mark. Men nu när vi vet bättre får vi helt enkelt anpassa oss, eller hur? Mina stenar är en blandning av stenar plockade innan jag visste att jag behöver be om lov och stenar plockade på vår egen tomt. 

Dekorera stenar | Pysselbolaget

Ni behöver

stenar plockade med lov
vackert mönstrade pysselpapper
decoupagelack
pensel
sax

Dekorera stenar | Pysselbolaget

Gör så här

Klipp ett vackert mönstrat pysselpapper till valfri form. Ni som följer oss vet att jag ofta uppmuntrar till att använda alla typer av mönstrade papper, men just i det här fallet är det viktigt att det är papper avsedda för pyssel. Vissa mönstrade papper släpper nämligen färg när de blir blöta – och vi ska göra de här papperna väldigt blöta. Om ni känner er osäkra kan ni ta en bit papper och pensla det  med lite vatten för att se om de färgar av sig. 

Dekorera stenar | Pysselbolaget

Lägg ett ordentligt lager decoupagelack på stenen och på baksidan av den klippta pappersbiten. 

Dekorera stenar | Pysselbolaget

Lägg pappret på stenen och pensla lack även på ovansidan av stenen. Snåla inte med lacken, papprets ska bli så pass blött att det går att helt pensla fast på stenen. Låt lacken torka. Vill ni använda stenen utomhus bör ni lägga ett par lager lack till över det första lagret. 

Dekorera stenar | Pysselbolaget

Ett gäng vackert dekorerade stenar är klara! Lätt som en plätt men snyggt ändå, håller ni inte med? 

Dekorera stenar | Pysselbolaget

Dekorera stenar | Pysselbolaget

En souvenir från sommaren ligger fint på bordet tillsammans med sommarens loppisfynd. Stenarna funkar även utmärkta som duktyngder och servetthållare.

Vill ni har fler tips på pyssel med stenar? Kika in hos Kreativa Karin som gjort söta spel av sten eller hos Craft and Creativity som dekorerat sina stenar med guldfolie.

Trevlig fredag!

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.