0
Pysselbolaget
Pysselbolaget

Bakom kulisserna hos Pysselbolaget – och en spöklik brunch

Bakom kulisserna | Pysselbolaget

Många är ni som vill se fina pysselrum där allt är sorterat på färg och form. Det hittar ni tyvärr inte här. Tvärtemot vad många tror pysslar vi – som ni – vid köksbordet! Häng med bakom kulisserna hos oss och se hur vi löser vår pysselvardag. 

Bakom kulisserna | Pysselbolaget

När vi startade Pysselbolaget för 7 (!) år sedan såg vårt pysselmönster lite annorlunda ut än idag. Freja kom hem direkt efter skolan och ville gärna pyssla en stund med mig. Nu är hon mer upptagen och vi får planera in våra pysselstunder. Ofta bokar vi en dag, ibland en hel helg. Jag dukar bordet med material och vi betar av ett helt gäng idéer.

När vi började planera för Halloween bestämde vi oss för att testa något nytt. Vi bjöd in några av våra pyssliga vänner till en heldag vid vårt pysselbord. 

Bakom kulisserna | Pysselbolaget

Precis som när jag och Freja har våra pysseldagara dukar jag bordet med material och idéer.

Jag vill att bordet ska kännas som om det är dukat för fest! Jag lägger gärna upp materialet i burkar och korgar för att hålla det snyggt. Det är bra att begränsa materialet till det man behöver, plus lite till. Om något saknas går jag hellre och hämtar det än sitter vid ett överfullt bord. 

Jag brukar ha testat ett gäng pyssel i förväg, mest för att det ska finnas inspiration när vi väl sätter oss. Det ger oss något att utgå ifrån. Utifrån det har alla möjlighet att sväva ut och utveckla. 

Bakom kulisserna | Pysselbolaget

Jag försöker också vara smart. Bordet är täckt med vanligt målarpapp, så att vi kan kladda utan att det gör nått. Jag brukar ställa fram en burk med vatten att stoppa penslar i, så att vi inte behöver lämna bordet för att skölja penslar i parti och minut. Från Helena har jag också lärt mig att använda burklock att blanda eller hälla upp hobbyfärg i.  

Bakom kulisserna | Pysselbolaget Bakom kulisserna | Pysselbolaget

För att det ska bli bra bilder till våra beskrivningar sätter jag upp min väldigt provisoriska fotostudio i en annan del av huset. Ett pappersark fastsatt på en stolsrygg och en pall fungerar utmärkt som studio. Alla våra pyssel fotas så här! 

 

Bakom kulisserna | Pysselbolaget

Resultatet av våra pyssel har ni kunnat se under oktober. Det blev en härlig blandning pyssel, tycker jag. Vi gjorde även några saker som inte har dykt upp på bloggen. Den här spökhussiluetten, till exempel. Min vän S ägnade en långs stund åt att klippa papper enligt den här förlagan. Resultatet är ljuvligt, tycker ni inte?

Bakom kulisserna | Pysselbolaget

Med allt material undanplockat riktades barnens kreativitet till själva duken. Den fick snabbt ett nytt utseende. Ett riktigt konstverk, om ni frågar mig!

 

Bakom kulisserna | Pysselbolaget

Det ni inte heller fick se var Frejas fantastiska och spöklika brunch! Vi fick ljuvliga smoothie bowls …

Bakom kulisserna | Pysselbolaget

… söta spökbananer, pumpaclementiner, äppletänder och små pannkaksspett.

Bakom kulisserna | Pysselbolaget

Vi fick också supergoda spökmilkshakes. 

Bakom kulisserna | Pysselbolaget

Hoppas att ni tyckte om att komma bakom kulisserna hos oss! Kanske hittar ni något sött eller gott att göra själva. Vi tackar för oss och önskar trevlig helg!

2 Comments

 • Reply
  Ingela
  2 November, 2018 at 7:50 am

  Jag har följt er alldeles från starten – tänk så mkt fint ni gjort! Även nu, och vilken fantastisk brunch! Spökhussilhuetten var supersnygg, jag blev sugen på att göra en likadan. Tack för en snygg, kul och kreativ blogg!

  • Reply
   Karin & Freja
   2 November, 2018 at 10:14 am

   Tusen tack, Ingela! Vilken underbar start på dagen! Så roligt att höra att du varit med oss hela vägen, det har ju blivit några år nu. Tack också för att du tog dig tid att skriva en rad till oss. Det betyder så mycket!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.