0
Pysselbolaget
julpyssel

Dag 13: Luciakronor av pappersmuggar

lucia-crown

Välkommen tillbaka till Pysselbolaget och dag 13 i the Creative Collective Swedens kreativa julkalender! Igår gästades kalendern av fantastiska Sofia från Mokkasin och i morgon går den vidare till en annan härlig gäst; Karoline från Gröna Skafferiet. Idag är det Lucia och vi firar det med att göra små söta luciakronor av pappersmuggar!

Lucia är en av mina favorithögtider. Det är något speciellt med ljusen, sången och den tidiga morgonen. I många familjer bakas det bullar och pepparkakor, och vi njuter av att förbereda inför jul utan paketstressen som kan höra julafton till. I år vill vi ha något fint på borden, något som är lätt att göra och som har med Lucia som högtid att göra.

lucia-crown2

Vi har använt vita pappermuggar, sax, fina band, gul tejp, paljetter och klister.

lucia-crown3

Börja med att rita ut en luciakrona på muggen, med 5 ljus och en liten låga på varje ljus. Klipp sedan ut ljusen och lågorna. Tejpa över lågorna med gul tejp och klipp sedan rent dem. Klistra också fast ett fint band i basen på kronan.

lucia-crown4 lucia-crown5

Till sist sätter vi fast en paljett på varje ljus, antingen på framsida eller baksidan av lågan. Sen är Luciakronan färdig!
lucia-crown7

lucia-crown6

De små kronorna är lätta att göra och går att använda till mycket. Vi dukar en luciakrona till var och en i familjen och fyller dem med godis. Vi ställer dem i hyllan och njuter av hur fina den är, eller så trär vi ett band igenom dem så att vi kan bära dem som hårband.

lucia-crown8

lucia-crown9

Med dessa små Luciakronor önskar vi er en härlig Lucia! Hoppas ni njuter av dagen lika mycket som vi gör.

Tack för att ni tittat in hos oss idag. Jag och Freja har gjort våra inlägg i kalendern, men vi fyller bloggen med pyssel som vanligt, ända fram till jul!

The creative collective photo 2

Välkommen till the Creative Collective Swedens kreativa julkalender. Varje dag i december presenteras ett nytt inspirerande projekt – något att skapa, baka eller bara göra i förberedelse för en strålande kreativ jul. Kalendern vandrar som vanligt mellan oss och vi kommer att göra allt för att ni lätt ska kunna hänga med.

 

Kika in hos Sofia, som gjorde en fantastisk mobil eller var det kanske en krans, på dag 12.

I morgon fortsätter kalendern med dag 14 hos ännu en gäst, nämligen Karoline från Gröna Skafferiet.

 

Hela listan på bloggare och datum finns här.

Följ oss också på facebooksida, Instagramkonto och Pinterest board.

You Might Also Like...

4 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.