0
Pysselbolaget
julpyssel

Tuggummimaskin till granen!

gumball-machine-ornaments

Så här i december dyker det upp många fina idéer på hur man återanvänder julgranskulor som man tröttnat på. Att pyssla med gamla julkulor är inte bara bra för ekonomin, det är också bra för miljön. Idag förvandlar vi ett par trista vita kulor till söta tuggummimaskiner att hänga i granen. Häng med!

gumball-machine-ornaments-2

Vi använder julkulor, en äggkartong, sax, hobbyfärg och pensel. Vi har också använt klister och tops. Ja, ni hörde rätt – tops.

gumball-machine-ornaments-3

Basen till tuggummimaskinen klipper i av en äggkartong. Vi använder mittdelen i äggkartongen och klipper den till en lagom höjd.

Vår julkulor är vita, men har ni andra färger behöver ni börja med att måla dem vita. Sedan målar vi på tuggummin i olika färger med tops. Tops är roligt att måla med och den gör lagom stora cirklar.

Medan tuggummikular torkar målar vi basen med hobbyfärg.

gumball-machine-ornaments-4

Vi målar toppen på julkulan i samma färg som basen och klistrar sedan ihop kula och äggkartongsbas.

gumball-machine-ornaments-5gumball-machine-ornaments-6gumball-machine-ornaments-7

Svårare än så var det inte! Trista julkulor är nu söta tuggummimaskiner att hänga i granen. Har ni några bra tips på hur man återanvänder julkulor så hör gärna av er! Det är så roligt att höra vad ni har för idéer.

The creative collective photo 2

Jag vill igen önska er välkomna till the Creative Collective Swedens kreativa julkalender. Varje dag i december presenteras ett nytt inspirerande projekt – något att skapa, baka eller bara göra i förberedelse för en strålande kreativ jul. Kalendern vandrar som vanligt mellan oss och vi kommer att göra allt för att ni lätt ska kunna hänga med.

Idag landar kalendern hos en sann återbrukare; Sofia på Hildas.se. Kika in hos henne!

Hela listan på bloggare och datum finns här.

Följ oss också på

facebooksida, Instagramkonto och  Pinterest board.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.