0
Pysselbolaget
tips & tricks

Tips – ta bort etiketter på burkar

googly-eyes

Vi använder en del glasburkar när vi pysslar och det är alltid ett problem att få bort etiketten. Vi har diskat, gnuggat och skrubbat men en del etiketter sitter som berget. Vårt tips idag funkar inte på alla etiketter, eller rättare sagt på alla klister, men det är så pass enkelt att det är värt ett försök innan man testar allt annat. Allt ni behöver göra är att hälla kokande vatten i glasburken och vänta en stund. Det är viktigt att etiketten inte blir eller är blöt. Värmen från det varma vattnet löser faktiskt upp klistret genom glaset på ett par minuter. Oftast. Testa på era burkar, men var försiktig när ni handskas med kokande vatten.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Wilda
  12 October, 2016 at 8:42 am

  Åh superbra tips! Ett annat superduperbra tips är linoljesåpa. Rengör allt möjligt och är effektivt. Dessutom miljövänligt! 😀

  • Reply
   Karin & Freja
   12 October, 2016 at 9:00 am

   Toppen, Wilda! Jag har faktiskt aldrig provat linoljesåpa på etiketter. Hur funkar det om man vill måla burken sen, måste man kanske sprita av oljan så att färgen fäster? Vi får väl testa, helt enkelt! Tack för tipset!

 • Reply
  Matilda
  12 October, 2016 at 2:53 pm

  Ska absolut testa detta! 🙂
  Smör brukar också fungera för att ta bort de envisaste etiketterna/klisterresterna. Smörj in (eventuellt låt stå ett tag) och gnugga/skrapa bort t.ex. med kanten på diskborsten, diska med diskmedel för att få bort fettet. Upprepa vid behov.

 • Reply
  gina
  13 October, 2016 at 5:11 pm

  AWESOME tip, Karin!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.