0
Pysselbolaget
halloweenpyssel

Gör jättestora rullögon!

googly-eyes-2

Från och med nu kör vi Halloween för hela slanten. Vi börjar snabbt och enkelt med stora ögon att hänga i fönstret. Gör dem snälla, elaka, sömniga eller blodsprängda. Ni väljer själva!

googly-eyes-3

Det behövs två tallrikar till varje ögonpar. Kolla om ni har tallrikar över från något kalas. Våra tallrikar är från Partytajm och blev över efter vi gjorde Mumiekakfat härom veckan. Ni behöver också silkespapper, limstift och sax. En penna är också bra att ha.

googly-eyes-4

Börja med att rita ut två cirklar på baksidan av tallriken. Vi använder ett glas och en skål som mall för att få cirklarna helt runda. Klipp ut enligt linjerna. Den lilla cirkeln i mitten blir pupill och den yttre delens av papptallriken blir själva ögat. Mittenbiten av tallriken kommer vi inte använda.

Klipp också en cirkel av silkespapper som är stor nog att täcka hålet i tallriken. Limma på silkespappret på tallriken och limma sedan på pupillen på silkespappret.

googly-eyes-6

Vi har satt en tråd i våra tallrikar för upphängning. Man kan också fästa ögonen med dubbelhäftande tejp.

googly-eyes-7

Våra ögon är klara och ska upp på fönstret!

googly-eyes-5

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Borgmästaren
  11 October, 2016 at 4:35 pm

  Vilken rolig idé!! Himla fiffigt och enkelt.

  Har nu äntligen fått slut på bläck i gamla patroner och fått prova den nya skrivaren. Funkar bra så långt! Tack!!!

  Superbra initiativ till världens barn. Gick in och sponsrade. HOppas det gick igenom hade lite strul med Nordeas kortspärrar. Bra säkerhet men ställer till problem ibland.

  • Reply
   Karin & Freja
   12 October, 2016 at 8:58 am

   Tack för att du var med och sponsrade vårt Världens barn initiativ! Vi fick då himla fin respons på det att jag tror att vi kör nästa år också. Men då startar i vi lite tidigare, så att alla som vill hinner pyssla en sparbössa.

   Kul att höra att skrivaren funkar bra också! Det var ett himla bra tips du delade i tävligen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.