0
Pysselbolaget
julpyssel

Vikta pappersänglar till jul

Folded Paper Angels

Att pyssla med papper till jul är inte bara kul, det är även praktiskt. Så här nära jul fylls bänkar och bord av presentpapper och bakverk, adventskalendrar och ljusstakar. Till dagens vikta änglar behövs bara ett par små pappersark och ett litet hörn av köksbordet att vika vid. Det går bra att använda nästan vilket papper som helst – julklappspapper, kopieringspapper eller varför inte serietidningar!

Folded Paper Angels2

Ni behöver papper i olika färger eller mönster, smala band eller snören, sax.

Folded Paper Angels3

Börja med att klippa till två bitar papper. Våra bitar är 20×13 cm och 15×15 cm stora. Vik båda pappersarken i korta veck längs med långsidorna. Lägg ihop buntarna och vik dem på mitten. Knyt ett band eller snöre runt den vikta överdelen.

Folded Paper Angels4

Den vikta överdelen bildar som ett litet huvud och de veckade pappret blir klänning och vingar. Vill ni hänga ängeln i granen går det bra att trä ett snöre genom överdelen.

Folded Paper Angels5

Änglarna får olika uttryck beroende på vilka papperskombinationer som används. Använd olika färger eller bara en, mönstrat papper eller enfärgat. Hur ser era drömänglar ut?

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Ruth | HungryHeart.se
  8 December, 2015 at 11:26 am

  Åh, klassiska änglar i modern Pysselbolaget-tappning! =) Superfina!

  Jag har fått pippi på att vika origami, så jag kommer ge mig på att vika några origamiänglar. Om de kommer att se ut som de jag drömmer om återstår att se, ha ha! =D

  • Reply
   Karin & Freja
   9 December, 2015 at 9:45 am

   Origami är toppenkul! Får sån lust att vika diamanter och komplicerade bollar, men Freja bestämmer svårighetsgraden och den går vid dessa änglar. Inte svårt – men snyggt!

 • Reply
  Vajb
  8 December, 2015 at 11:11 pm

  Vilka fina! Gillar effekten av att använda gamla serietidningar 🙂

  • Reply
   Karin & Freja
   9 December, 2015 at 9:43 am

   Så roligt att höra! Vi har totalt snöat in på serietidningar och det är så himla kul att vika papper så pigga färger och glada mösnter.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.