0
Pysselbolaget
julpyssel

Julpynt med gammaldags inspiration

Vintage ornaments Pysselbolaget 1

Idag pysslar vi ett julpynt som är inspirerat av gamla söta hängen hittade på en loppis.

Vintage ornaments Pysselbolaget 2

Ni behöver vita papper, små knäck- och bakformar, paljetter, klister, sax, nål och garn.

Vintage ornaments Pysselbolaget 3

Så här års fylls butiker och varuhus med nya juldekorationer. Vi är inte mycket för det nya, vi gillar gammalt och lite slitet. Sånt som har en historia och som kan inspirera. De här hängena hittade vi för en billig penning på en loppis och de inspirerade oss att göra våra egna.

Vintage ornaments Pysselbolaget 41. Börja med att klippa en cirkel av vitt papper. Klipp till överkanten till en stjärna eller klipp kanterna med en taggsax.

Vintage ornaments Pysselbolaget 5

2. Släta ut knäck- eller bakformen så att den blir platt. Klipp även till kanterna på knäck- och bakformen och klistra sedan på den på pappersstjärnan tillsammans med en fin paljett. Fäst till sist fast en bit garn i överkanten med hjälp av en nål. Häng upp!

Vintage ornaments Pysselbolaget 6

Som ni ser går hängena går att variera i all oändlighet! Kika i skåp och lådor efter sina saker att dekorera med, det kan vara pärlor, gamla presentpapper eller små bitar av aluminiumfolie. Vi har dekorerat båda sidor så att de ska gå att hänga i granen. Vad tycks?

Vintage ornaments Pysselbolaget 7

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.