0
Pysselbolaget
julpyssel

Julänglar av plastflaskor

Julänglar | Pysselbolaget

Återbrukandet fortsätter och idag gör vi julänglar av gamla pet-flaskor. Eftersom flaskorna kommer från olika tillverkare har de olika form och det gör änglarna sött unika. Rota runt i återvinningslådan och gör en egen julängel med oss, vettja!

Julänglar | Pysselbolaget

Ni behöver

Till en julängel behöver ni en tom och ren pet-flaska, washitejp, en stor träkula eller ännu hellre flörtkula, hobbyfärg och pensel, klister, en sax och små tårtpapper. 

Julänglar | Pysselbolaget

Gör så här

Börja med att dekorera flaskan med washitejp. Och vad är washitejp, undrar ni kanske? Washitejp är en japansk papperstejp gjord av naturfibrer. Den känns lite som maskeringstejp och funkar på samma sätt. Den stora skillnaden är att washitejp kommer i alla olika tänkbara mönster och färger. Den är underbar att använda för att sätta upp konstverk och dekorera med, men den kan vara dyr. Om ni inte har washitejp går det också bra att limma bitar av fina papper på flaskorna. 

När ni är nöjda med flaskorna är det dags att börja med ängelns huvud. För ut är håret. 

Julänglar | Pysselbolaget

Ängeln får också ögon och en rosa kinder. Använd hobbyfärg eller en penna som fäster på kulan. 

Julänglar | Pysselbolaget

Spetskragar och andra detaljer klipper vi i tårtpapper…

Julänglar | Pysselbolaget

… sen fäster vi huvud och kragar på flaskan med klister. 

Julänglar | Pysselbolaget

Man behöver förstås inte göra alla moment i just den här ordningen. Mina små pysslare tog som vanligt saken i egna händer och följde en egen dagordning. 

Som ni ser använder vi stora träkulor, men en flörtkula hade förmodligen varit bättre. Jag tycker att träkulorna är så himla fina, men det är också väldigt tunga. Det gör tyvärr att våra änglar lätt välter. Flörtkulor är både lättare och billigare. 

Julänglar | Pysselbolaget Julänglar | Pysselbolaget

Julänglar på tork!

Julänglar | Pysselbolaget

Våra söta änglar får också vingar och hårband av tårtpapper. Freja fixar lite snabbt en gloria till sin ängel av en piprensare.  

Julänglar | Pysselbolaget Julänglar | Pysselbolaget

Ni som följer oss vet att jag älskar när vanligt skräp blir till något nytt och fint. Det är nästan svårt att tro att det här lilla gänget julänglar består av gamla pet-flaskor. Visst blev de fina!

Ni glömmer väl inte att följa den kreativa julkalender hos Gina på Willowday? Precis som förra året presenterar hon ett nytt projekt varje dag på @willowdaygram – något att skapa, baka eller bara göra.

Här är alla deltagare i årets julkalender: Karin och Freja från pysselbolaget | Annelie från anneliesblomsterochbakverk | Wenche Lise Fossland från Wenlise Hanna Wendelbo |  Helena Lyth  | Lia från Our Lovely Mess |Marie från Musqot Design | Arielle från Art Camp LA | Karen från Life in Koda Color | Ulrika från Kriiskitchen Kreativa Karin | Trixi från Colouredbuttons | Chiara från Chiarabelles Shop, contributor to Oh, Happy Day |  Mia Kinoko |   Ida Lauga  | Britt från Remains of the Day | Amanda från Project Kid | Anna-Maria från Dnilva |  Monica från Hemmafixbloggen  | Malin från Created by Malin  | Lina från LinabytheBay | Katarina från DIY Sweden | Ane Kirstine |  Jennifer Anglade Dalhberg | Leonore från Froken Turkos | Malin från Poppy Photography och den som förenar oss alla: Gina från Willowday.

Julänglar | Pysselbolaget

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  gina
  4 December, 2018 at 4:26 pm

  These are just precious, Karin and Freya! Pinning!

  • Reply
   Karin & Freja
   6 December, 2018 at 10:36 am

   Thank you dear Gina!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.