0
Pysselbolaget
smyckespyssel

Papperspärlor / Rolled paper beads

PB_maj_2013_52

Att göra papperspärlor är något som jag länge velat prova. De pärlor jag sett är så fina och det såg inte så svårt ut. Kolla till exempel på de färgglada pärlorna Kate på bloggen Minieco gjort, Mormorsglamour-Helenas pärlor gjorda av tidningspapper eller Emmas helt vita på bloggen Design and form. Visst blir man sugen på att testa! / Making paper beads is something I long wanted to try. The beads I’ve seen are so lovely and it doesnt look too difficult . For example, check out the colorful beads Kate on the blog Minieco has made, Mormorsglamour-Helenas beads made of newsprint or Emma’s all-white on the blog Design and form. It should make you want to try!

PB_maj_2013_53

Ni behöver papper, mönstrat eller enfärgade, sax, klister och en pinne eller ett sugrör att rulla pärlorna kring. / You need paper, patterned or plain, scissors, glue and a stick or a straw to roll the beads around.

PB_maj_2013_54

1. Börja med att klippa till avlånga trekanter. Man får olika form på pärlorna beroende på hur man klipper sina trekanter. Våra är 15×2 cm och blir långsmala. Rulla sedan pappret runt en pinne eller sugrör. / Start by cutting elongated triangles. You get different shape beads depending on how you cut your triangles. Ours are 15×2 cm and they make elongated beads. Roll the paper around a stick or straw.

PB_maj_2013_55

2. Sätt klister på den sista biten och rulla ihop trekanten helt. Vi valde att även lägga på ett skyddande lager lack. Pärlorna är stabila, men gjorda av papper, och det är skönt att veta att de tål ett försiktigt regn. / Add some glue on the last piece and roll up the triangle completely. We chose to also add a protective layer of varnish. The beads are stable, but made ​​of paper, and it’s nice to know that they can withstand a gentle rain.

PB_maj_2013_56

3. När pärlorna har torkat är det bara att sätta ihop dem! Vi gör halsband med en liten glaspärla mellan varje papperspärla. / Once the beads have dried, just put them together! We made a necklaces with small glass bead between each pearl paper.

PB_maj_2013_57

Så här fint blev de! Det var inte svårt att göra papperspärlor men det tog oss lite tid. Ett utmärkt pyssel på en regnig sommardag, med andra ord. / This is how good they turned out! It wasnt difficult to make paper beads, but it took us a little time. In other words – an excellent craft on a rainy summer day.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Alessandra
  4 June, 2013 at 10:08 am

  I have a lot of origami paper to use….and make beads!!!!
  xxxx Ale

 • Reply
  Helena, Craft and Creativity
  4 June, 2013 at 4:09 pm

  Mycket snyggt! Jag gillar er mix av färger – så somrigt och fint! Papperspärlor är något jag också velat testa länge… snart får det bli dags. 🙂 Kram!

 • Reply
  Helena - amelia.se
  4 June, 2013 at 8:01 pm

  Älskar dessa halsband. Gjort ett antal i mitt liv och påbörjat en lite vuxnare variant. De andra som ligger i lådorna är skönt spretiga i färger och form. På håll ser man verkligen inte att det är papper det är gjort av.

  Vad fint ni gjort med “riktiga” pärlor också!! 🙂

  Kram
  Helena

 • Reply
  Malin på pastill
  11 June, 2013 at 1:50 pm

  Åh, jag älskar såna halsband, så himla fina!

  Helena har lagt upp ett foto på sin blogg nu. Hur fin som helst är hon! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.