0
Pysselbolaget
hemmapyssel

En samlarhylla / A collector’s shelf

PB_mars_2013_1

Förra veckan visade vi Frejas härliga leksakslampa och vi tackar för alla fina kommentarer här och på Instagram. Lampan verkar ha fått många av er att le. Idag är det mamma Karins tur att visa upp ett pyssel. Jag, inte Freja, samlar på legofigurer och de har länge behövt en egen hylla. Man tar vad man har – och i det här fallet blev det ett papprör. Tror ni att vi får ihop en hylla av det?

Last week we showed Frejas delightful toy lamp and we thank you for all the lovely comments here and on Instagram. The lamp seems to have led many of you to smile. Today it’s mom Karin’s turn to show a craft. I, not Freja, collect Lego characters and they have long needed their own shelf. Take what you can find – in our case it’s a cardboard tube. Can we make a shelf of it?

PB_mars_2013_2

Ni behöver ett papprör av den typen man köper affischer i, fint papper, klister, färg och pensel. / You need a cardboard tube of the type you buy posters in, pretty papers, glue, paint and brush.

PB_mars_2013_3

1. Dela först upp rören i lagom breda delar. Våra är 4 cm tjock och vi har använt en fintandad såg för att dela röret. Sandpappra kanterna om det behövs och måla sedan insidan på delarna i valfri färg. / 1. First, cut the tube into pieces. Our pieces are 4 cm wide and we have used a fine-toothed saw to cut them. Sand the edges if needed and paint the inside of the tube pieces in color of your choice.

PB_mars_2013_4

2. När färgen torkat klär ni utsidan med fint papper. Redan nu anar man hur snyggt det kommer bli! / 2. When the paint is dry, dress the outside of the tubes in paper. You can almost see how it will turn out!

PB_mars_2013_5

3. Rörbitarna klistras sedan ihop med varandra. Vi använder klädnypor för att hålla ihop rören medan klistret torkar. Så här ser vår färdiga hylla ut. / 3. Glue the tube pieces together. We use clothespins to hold the parts in place while the glue dries. Our shelf is done.

PB_mars_2013_6

Alla figurer får ett eget rör, så att de håller sams. Hylla är lätt och den kan hänga med endast ett par spikar. Alla nöjda! / All the characters have their own compartments. The shelf is light and hangs with only a few nails. Everyone is happy!

PB_mars_2013_7

You Might Also Like...

28 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.