Gör mini-Piñatas till Halloween

candy-corn-pinata

Piñatas är en dekorerad pappfigur som man fyller med godis. Enligt tradition får festdeltagare ögonbindel och ska med en käpp slå sönder piñatan för att komma åt godsakerna. Vi gör det lättare för oss. Våra mini-piñatas öppnas med ett lätt ryck och alla kan få en egen. Häng med.

candy-corn-pinata-2

Ni behöver toarullar, silkespapper, sax, lim, maskeringstejp, ett tunt snöre och en häftapparat.

candy-corn-pinata-3

Candy Corn är godis som används flitigt i USA kring Halloween. De är trekantiga och glada i färgerna. Vi vill att våra piñatas ska ha formen av en Candy Corn. Det får vi genom att klämma åt toarullen på två olika ledder, som bilden visar.

Klipp en bit tunt snöre och lägg längs med ena öppningen på toarullen. Stäng igen öppningen med maskeringstejp och se till att snörets båda ändar sticker ut på båda sidor.

Nu är det dags att klippa fransar. Klipp först ca 4 cm breda remsor i silkespapper. Klipp sedan tunna fransar längs hela remsan.

candy-corn-pinata-4

Limma fransarna på toarullen så att hela rullen täcks.

candy-corn-pinata-5

Sen är det dags att fylla piñatan! Vi fyller den med Candy Corn.

candy-corn-pinata-6

Still sist stänger vi den övre öppningen, den här gången med hjälp av häftapparaten. Häfta fast en bit snöre även i överkanten.

candy-corn-pinata-7

Våra mini-piñatas går att hänga upp, men vi har valt att använda dem i dukningen. Överraskning och efterrätt i ett! Härligt, eller hur!

Tallrikar, servetter och bestick är från vår samarbetspartner PartyTajm.

candy-corn

Det är fler som gjort piñatas nyligen! Kika in hos våra vänner på Willowday så hittar ni söta piñatalådor.

 

Share this: