0
Pysselbolaget
halloweenpyssel

Kulsspel med kusliga figurer

mini-ball-game

Kul spel eller kulspel, vilket som funkar. Idag gör vi roliga spel av överblivna lock och söta pärlor. Temat? Ja men Halloween, förstås!

Vi har haft många roliga möten den här hösten, med både nya och gamla vänner. En ny och väldigt rolig bekantskap är fantastiska Philomène och Tim-Yasha från bloggen Vad pysslar dom med.

mini-ball-game-2

Vill ni göra som vi behöver ni lock, färgade papper, tunn kartong från typ ett pastapaket eller liknande, lim, sax, håltång och små pärlor.

mini-ball-game-3

Hitta först någon som kan funkar som mall för locken. Cirkeln vi ska rita ut ska täcka insidan på locket. Rita sedan ut en cirkel på ett färgat papper och en på kartongen. Klipp ut och limma ihop dem båda.

Sen är det dags att dekorera papperscirkeln. Tim-Yasha är expert på Pokemon och gör en Snorlax. Jag och Freja känner in säsongen och gör en pumpa.

Gör till sist hål med håltången i cirkeln för pärlorna att rulla ner i.

mini-ball-game-5

Vi klipper också en grön cirkel att ha på undersidan av spelet. Sen limmar vi ihop alla tre; papperscirkeln, locket och undersidan.

mini-ball-game-6

Sen är det bara att börja spela! Våra spel har olika många hål och pärlor. Det gör dem olika svåra. Philomène gjorde till och med en labyrint av pärlplattepärlor! Visst är det fina!

mini-ball-game-7

Jag älskar pyssel som är lätta att göra, där vi hittar det mesta av materialet hemma och de dessutom går att leka med när de är klara. Vi är inte de enda som gjort egna kulspel. Vi såg dem först hos underbara Babble Dabble Do och blev genast inspirerande. Kika in hos henne för fler fina spel. Kika också in hos Philomène och Tim-Yasha för massor av fler idéer på vad man kan göra, laga och uppleva.

mini-ball-game-8

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Philomène
  22 October, 2016 at 3:36 pm

  Dom är superfina och roliga!! Däremot måste jag tillkännage att min labyrint inte fungerade! Kulan fick liksom inte plats. Så tänk på avstånden mellan pärlorna innan ni gör just labyrintvarianten.

  Allt gott!
  Philomène

  • Reply
   Karin & Freja
   25 October, 2016 at 9:56 am

   Typiskt! Kan du använda en mindre kula? Det var ju en så rolig idé!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.