0
Pysselbolaget
halloweenpyssel

Dörrkrans med kräldjur till Halloween

Vi förbereder för fest – Halloweenfest! Vi börjar utifrån, med något som möter våra gäster redan i dörren. Inspirerade av pysseldrottningen Martha Stewart dekorerar vi en dörrkrans med kräldjur i plast och sprayfärg. Hiskeligt välkomna!

Ni behöver en krans, en limpistol, kräldjur och kryp i plast samt svart sprayfärg. Vi använder vattenbaserad sprayfärg, läs mer om varför i vårt inlägg Pyssla med sprayfärg. Vi har också använt ett sidenband.

Vi börjar med att placera ut och limma fast plastdjuren. Den stora ormen delar vi på hälften och fäster på två olika ställen. Våra djur kom i en påse med olika hemska djur, men placerade så här på en ljus halmkrans ser de kanske inte så skrämmande ut.

När klistret torkat bär det av utomhus för ett par lager sprayfärg. Även om den vattenbaserade färgen in på långa vägar luktar lika stark som en vanligt sprayfärg väljer vi att hålla till utomhus. Vi lämnar också kransen ute tills den torkat. Vill ni, som sagt, läs mer om hur vi spraymålar och vad vi använder för färg så läs inlägget Pyssla med sprayfärg.

Färgen har torkat och vår nya dörrkrans får en rosett i sidenband. Vi är sjukt nöjda med slutresultatet! Den kommer att göra sig mycket bra på vår dörr under oktober.

Ni som följt oss på Pysselbolaget länge har säkert sett att våra pyssel förändrats allt eftersom lilla fröken F blir äldre. Att gör enkla tygspöken faller helt enkelt inte min pysselpartner i smaken längre.  I år gör vi därför halloweenpyssel för en äldre målgrupp; det blir dekorationer, förslag på snacks och smarta tips. Vi planerar att avsluta med en riktigt härlig Halloweenfest. Halloweenpyssel för mindre barn hittar ni i kategorin Halloweenpyssel.

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.