Snygg förvaring av broderiringar

embroidery-hoop-storage

Broderiringar var något som stod på min loppislista när jag och Fröken Skogsbär gjorde vår årliga loppisrunda på Öland. Och broderiringar hittade vi – ett helt gäng! Idag gör vi som Damasklove och förvandlar dessa enkla och billiga loppisfynd till fin förvaring att hänga över skrivbordet.

embroidery-hoop-storage-2

Ni behöver broderiringar, fina bomullstyger, band eller bollfrans, sax och klister.

embroidery-hoop-storage-3

Varje borderiring ska få ett tyg som bakgrund och ett tyg som ficka. Fickan vill vi dekorera med ett passande band. Vi lägger först ut alla tyger och band för att testa vad som passar bäst ihop.

På tyget som ska bli ficka viker vi ner ena kanten mot baksidan av tyget och fäster den med klister.

Sedan klistrar vi fast en bollfrans på framsidan av tyget, längs med den vikta kanten.

embroidery-hoop-storage-4

Nu till ringarna. En broderiring består egentligen av två ringar och de behöver plockas isär.

embroidery-hoop-storage-5

Lägg den minsta ringen på en plan yta och täck ringen med det tyg som ska vara bakgrund. Lägg sedan på fickan och den större av ringarna.

Nu kommer det svåraste momentet! Ringarna ska tryckas ihop. Det kan vara trögt eller lätt, lite beroende på hur tjocka tyger ni valt. När ringarna är sammanfogade klipps riv bort allt överflödigt tyg. Klart!

embroidery-hoop-storage-7Ringarna hänger vi över skrivbordet och de blir fin förvaring för brev, pennor och solglasögon. De fina tygerna med tropiska motiv kommer från Rico Design och är inköpt på Adlibris. Samma mönster finns också på papper och klistermärken hos Make & Create.

embroidery-hoop-storage-6

embroidery-hoop-storage-8

Share this: