Molnmobil av filttyg

Cloud_mobile_PB_2014_1

Förra året gjorde vi en rolig molnmobil med färgglada droppar av ullpärlor. Flera av er har skrivit in och berättat hur fina era egna molnmobiler blivit (tack så mycket!) och den har även blivit omskriven i svenska Elle Interiör. Eftersom ullpärlor kan vara svåra att få tag i gör vi idag en variant, den här gången med droppar i filttyg.

Ni behöver vitt papper och kartong, broderitråd eller tunt garn och sax. Ni behöver också klister, håltång och filttyg.

1. Börja med att rita ut ett moln på ett papper eller skriv ut vårt moln här. Klipp sedan ut molnet i kartong och papper och klistra pappret på kartongen. När klistret torkat, gör hål i nederkanten för dropphängena och ett hål i överkanten för upphängning.

Cloud_mobile_PB_2014_4 2. Varje droppe består av tre lager filttyg. Klipp så många ni vill och orkar i valfria färger. Det blir mycket klippande men det blir så fint när det blir färdigt.

3. Nu är det dags att sätta ihop dropparna. Ni kan sy ihop dem för hand eller göra som Freja, använda symaskin. Lämna långa trådar i början på varje dropphänge, de ska användas till att knyta fast hängena i molnet. Gör också ett litet mellanrum mellan varje omgång droppar, så blir hängena långa och fina.

Cloud_mobile_PB_2014_6

Knyt till sist fast dropphängena i molnet och häng upp! Tryck isär tyglagren på dropparna så får de en fin och runt form.

Cloud_mobile_PB_2014_7

Vår variant av molnmobil är klar. Vill ni se den vi gjorde förra året gör ni det här!

 

Share this: