Egna anteckningsböcker

Lagom till jul är behovet för anteckningsböcker större än någonsin, eller hur! Kom-ihåg-listor, önskelistor och nyårslöften behöver skrivas. Vi ska visa er ett lätt sätt att göra egna snygga anteckningsböcker.

Ni behöver ett mönstrat papper till fram- och baksidan, till exempel present- eller origamipapper men även färgglada annonser går bra. Ni behöver också cirka tre vanliga pappersark per anteckningsbok, en sax, häftapparat och klister.

1. Börja med att klippa alla papper i den storlek ni vill ha. Vi har klippt våra papper på hälften så att de blir långsmala. Pappren behöver vara dubbelt så långt som den färdiga anteckningsboken. Tänk på att inte ha för många papper i samma bok, då blir det för tjockt och svårt att häfta.

2. Bunta ihop pappren och vik dem på mitten.

3. Häfta sen på ett par ställen i det som blivit överkanten.

4. Vill ni inte att häftklamrarna ska synas så klipp en liten remsa papper i en annan färg och klistra den över klamrarna. Låt klistret torka och sen är det klart att börja skriva!

Share this: