0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Ojo De Dios / DIY God’s eye

God's_eye_PB_2013_1

Frejas skolfröknar är suveräna på att hitta på roliga och enkla pyssel för barnen. Häromdagen kom Freja hem med, vad hon kallar, en lyckoamulett. Jag sökte på nätet och kom till sist fram till att det är en Ojo De Dios, eller God’s eye på engelska. Häng med så visar vi hur man gör!
———
Freja’s school teachers are brilliant at finding fun and easy crafts for children. The other day Freja came home with, what she calls, a good luck charm. I searched online and finally came to the conclusion that it is an Ojo De Dios, or God’s eye in English. Join us as we show you how to make one!

God's_eye_PB_2013_2

Ni behöver garn och grillpinnar. En sax kan också vara bra.
———
You need yarn and barbecue sticks. A pair of scissors can also come in handy.

God's_eye_PB_2013_3

Börja med att knyta ihop två pinnar.
———
Start by tying two sticks together.

God's_eye_PB_2013_4

Vrid ut den ena pinnen så att pinnarna bildar ett kors. Nu ska vi börja linda!
———
Fold out one stick to form a cross. Let’s start wrapping!

God's_eye_PB_2013_5

Linda garnet över och runt den första pinnen. Linda sedan över den andra pinnen och och runt. Svårare än så är det inte – över och runt, över och runt! När det är dags att byta färg gör ni det enklast genom att knyta ihop änden på den gamla färgen med början på den nya. Linda vidare – över och runt.
———
Wrap the yarn over and around the first stick. Then wrap the yarn over the other stick and around. It’s not more complicated than that – over and around, over and around! When it is time to change color, tie together the end of the old yarn with the beginning of the new. And then keep wrapping – over and around.

God's_eye_PB_2013_6

När ni är nöjda med er Ojo De Dios knyter ni garnet mot den sista pinnen och ni är klara. Vi har valt att avsluta våra Ojo De Dios med små rosetter. Rosetterna är gjorda av färgglada godispapper och bandsnuttar.
———
When you are happy with your Ojo De Dios you tie your yarn to the last stick and you’re done. We have decided to finish up our Ojo De Dios with small bows. The bows are made of colorful candy paper and ribbon scraps.

God's_eye_PB_2013_7

Lycka till!
———
Good Luck!

5 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.