0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Väskor av plastflaskor

Vi fortsätter på temat ”återanvändning”. Idag är det plastflaskor som får nya former och funktioner!

Ni behöver mjuka plastflaskor, till exempel schampo-, tvål- eller tandkrämsflaskor. Som dekoration har vi använt tygband, öljetter och mönstertejp. Den tejp vi använt kallas Washitejp och finns bland annat här. Annan mönstertejp brukar finnas där man köper pyssel- och scrapbookprodukter. En håltång kan vara bra att ha, men man kan klara sig utan den.

1. Se till att flaskorna är ordentligt sköljda och urtorkade. Bestäm hur hög ni vill ha er väska och klipp sedan rakt över. Om ni får vassa kanter kan ni ta ett mjukt sandpapper och slipa ner dem lite.

2. Vår rosa väska är en gammal tandkrämsflaska som fått kanten dekorerad med mönstertejp.

3. När tejpen är på gör ni hål för tygbandet med en håltång, om ni har, eller med en sax. Tygbandet är fäst på insidan med en knut. Första väskan är nu klar!

4. Även den genomskinliga väskan, som är en tvålflaska till att börja med, har fått en kant av mönstertejp men också handtagen är gjorda av tejpen. Klipp två tejpbitar till varje handtag och lägg ihop dem med klistersidorna mot varandra – men spara en bit i varje ände som ni inte klistrar ihop. Ändarna fäster ni på in- respektive utsidan av väskan. Pilligt? Absolut – men fint, eller hur!

5. Vår sista väska har fått öljetter i hålen för handtagen. Öljetterna var riktigt svåra att få dit men vi är väldigt nöjda med resultatet.

Väskorna är klara och affären har öppnat!

 

 

27 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.