0
Pysselbolaget
påskpyssel

Påskkorgar av ”skalade” tetraförpackningar

Påskkorgar | Pysselbolaget

Håll i er – nu blir det påskpyssel! Idag gör vi söta påskkorgar av ”skalade” tetraförpackning. Eftersom förpackningarna är gjorda för livsmedel går det utmärkt att fylla dem med både kladdiga och okladdiga godsaker.

Påskkorgar | Pysselbolaget

Ni behöver

rena och torra tetraförpackningar
färg, pennor eller kritor att dekorera med
sax
jungfruben, kallas även provpåsklämmor

Påskkorgar | Pysselbolaget

Gör så här

Klipp isär tetraförpackningen. Jämna till kanterna på underdelen.

Klipp också ett långt handtag.

Eftersom förpackningarna är lackade behöver man använda hobbyfärg eller vattenfasta pennor för att måla dem. Om man däremot skalar av det yttersta lackade lagret går det även bra att använda vanliga tuschpennor och kritor. Se bara till att inte ta av för mycket av förpackningarna, då blir de tunna och sköra. Det är bara det allra yttersta lagret som ska av.

Påskkorgar | Pysselbolaget

Olika förpackningar är olika lätta att ”skala”. Vår juiceförpackning släppte sitt översta lager i ett stort fint ark. Mjölkpaketen, däremot, var ett pill att skala. Testa er fram och se vilka av era som funkar bäst.

Påskkorgar | Pysselbolaget

Dekorera förpackning och handtag.

Påskkorgar | Pysselbolaget

När all färg torkat gör vi hål genom förpackning och handtag. Jag använder en vass sax för att göra hålen.

Påskkorgar | Pysselbolaget

Till sist sätter vi fast handtagen med jungfrubenen.

Påskkorgar | Pysselbolaget

Yes, ett gäng korgar är klara! Underdelarna på korgarna är målade med hobbyfärg. Mönstret på överdelen är gjorda med en tuschpenna. Eftersom alla påskkärringar fått order om att hålla sig hemma i år kommer vi använda våra korgar att duka med. Kanske vi lägger dekorerade ägg i varje korg – eller bara hutlöst med godis! Vem vet.

Påskkorgar | Pysselbolaget

Hoppas att ni gillar vårt första tetrapyssel. De “skalade” korgarna går utmärkt att spara även till nästa påsk. När de är färdiganvända är det bara att ta av jungfrubenen och lägga korgarna i pappersåtervinningen. Smart, eller hur.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.