0
Pysselbolaget
påskpyssel

Påskpyssel med återvinning

Easter_april_PB_2014_1

Vi har kalasat så mycket att vi nästan missat påsken. Men bara nästan! Idag gör vi påskpyssel till påskriset av återvinning tillsammans vännerna Helena från bloggen Craft & Creativity och hennes dotter.

Easter_april_PB_2014_2

Till dagens pyssel behöver ni den lilla metallkoppen som blir över när värmeljusen är utbrända och en sax. Ni behöver också saker att dekorera med, till exempel kycklingar, papper, paljetter samt klister och tråd.

Easter_april_PB_2014_3

1. Koppen som värmeljuset kommer i går alldeles utmärkt att pyssla med. Pilla ut stearinrester och den lilla metallgrejen som veken suttit i och lägg metallen i återvinningen. Metallen i kopparna är så mjuk att den går att klippa i. Klipp upp kanterna till strålar eller blad.

Easter_april_PB_2014_4

2. Sätt nu kopparna i händerna på era små kreatörer. Våra tjejer släppte loss rejält och deras hängen dekorerades med såväl påskkyckligar som lite mer otippade leksaker. Se lite vad ni har hemma. Helenas dotter A använde sig även av klisterdekaler för att dekorera sitt påskhänge. Visst blir det fint!

Easter_april_PB_2014_5

Årets första påskpyssel är färdigt. De färgglada hängena hänger som små konstverk i påskriset. På Helenas blogg hittar ni fler bilder och idéer.

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Helena, Craft and Creativity
  8 April, 2014 at 11:31 am

  De är ju för söta! 🙂 Tänk vad väldokumenterade våra pysselträffar är. Det kommer vara enormt roligt att kunna gå tillbaka och se alla bilder när vi fortsätter denna tradition framöver. Vilket jag hoppas att vi gör! 🙂 Kram från oss

 • Reply
  Lina Eriksson
  9 April, 2014 at 11:03 am

  Jamen, gud va gulligt!

 • Reply
  gina
  10 April, 2014 at 11:02 am

  There is just adorable and I think such a perfect Easter project. I think decorating springs at Eastertime is so beautiful but, it can be fun to do something different. If you are like us, we’ve been blowing and decorating eggs since the kids were teeny and have so accumulated so many now that having a new ornament to add would be perfect. Also, what a clever idea for recycling! Bravo, Karin and Freya!

  • Reply
   Karin & Freja
   10 April, 2014 at 1:59 pm

   Thenk you Gina! As you it started out as a christmas project, but I never had time to finish it. Work well for easter too, don’t you think!

 • Reply
  Återbruk av värmeljuskoppar – Recycling of tealight cups | Craft & Creativity – Pyssel & DIY
  5 December, 2019 at 3:46 pm

  […] pyssel kom till i lördags hemma hos Karin & Freja på Pysselbolaget då Karin föreslog att vi skulle göra påskhängen av värmeljuskoppar. Det är lätt att klippa […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.