0
Pysselbolaget
boktips

Boktips – 99 hacks av Monica Karlstein + och ett hack av oss!

99 hacks av Monica Karlstein

Det är dags för höstens första boktips – Monica Karlsteins 99 hacks: från massproducerat till genuin inredning. Monica driver bloggen Hemmafixbloggen som länge varit en inspirationskälla för oss. Allt hon tar sig an blir smakfullt och smart. Innan sommaren släppte hon sin första bok och vi jublar.

99 hacks av Monica Karlstein

Monica vill med boken visa på att vi inte alltid behöver köpa nytt för att uppdatera våra hem. I boken förvandlar hon vanliga och ibland lite trista prylar till nya, unika och personliga saker. En del får en ny kostym, medan andra också får nya användningsområden.

Varje kapitel i boken har fått namn efter ett rum. Det är hall, kök, barnrum osv. De olika projekten varierar i storlek och svårighetsgrad, men de är tydligt märkta med lätt, medel eller svår. Instruktioner finns i både text och bild, och det mesta känns görbart och väldigt inspirerande.

99 hacks av Monica Karlstein 99 hacks av Monica Karlstein

Monica använder sällan dyra eller exklusiva material, möbler och prylar i boken är från IKEA, men resultaten känns ändå väldigt lyxiga. En del av förklaringen är förstås de smarta lösningar som Monica presenterar men de fantastiska bilderna i boken bidrar också. 

99 hacks av Monica Karlstein

I våras fick vi hem ett eget exemplar av boken, snyggt levererad i en trälåda från IKEA tillsammans med färg, pensel och tapeter av Hanna Wendelbo. Som gjort för att börja ”hacka” själv, eller hur!

99 hacks av Monica Karlstein

Ett av mina favoritprojekt i boken är Monicas söta sagohörna, men eftersom vi oftast jobbar i mindre skala bestämde jag mig för att göra något liknande av den fina lådan boken kommit i. En sagohörna för nallar och dockor, helt enkelt!

99 hacks av Monica Karlstein

Monicas sagohörna har en låda i botten, men min lilla sagohörna får nöja sig med en låtsaslåda. Innan jag målar delarna skär jag till en kartong så att den täcker botten, men jag limmar inte fast den än.

99 hacks av Monica Karlstein

Sen målar jag lådan och kartongen. Jag målar också en blompinne, som ska bli min gardinstång, och några gamla byggklossar, som ska bli sagohörnans ben.

99 hacks av Monica Karlstein

När färgen torkat tapetserar jag botten på lådan med Hannas ljuvliga tapet ur kollektionen Lyckebo. Jag fäster ”gardinstången” med enkla krokar som skruvas i trälådan.

99 hacks av Monica Karlstein

Innan jag limmar på kartonglådan får den ett låtsashandtag med målade träkulor, precis som Monicas låda har.

99 hacks av Monica Karlstein

Min gardinstången får en spetsgardin och smala rosa rosetter.

99 hacks av Monica Karlstein

Min lilla hackade sagohörna är klar! Visst blev den söt? Alla små nallar och dockor är välkomna att njuta av en lugn sagostund i kojan.

99 hacks av Monica Karlstein 99 hacks av Monica Karlstein 99 hacks av Monica Karlstein

Lådan heter Knagglig och kommer från IKEA.

Den snygga färger heter Vintage Outdoor Paint, Antique Green, och kommer från Panduro.

Tapeten är designad av Hanna Wendelbo och hör till kollektionen Lyckebo.

99 hacks av Monica Karlstein

Och inspirationen kommer från boken 99 hacks: från massproducerat till genuin inredning av Monica Karlstein.

Monicas bok är 156 sidor tjock, tryckt på fint matt papper och den innehåller, precis som lovat, 99 olika hacks. Man får mycket inspiration för pengarna. Den är rikt illustrerad med tydliga instruktioner. Boken finns att köpa bland annat på Adlibris, Panduro och på IKEA Museum.

Och vill ni ha ännu mer fyller Monica på med nytt på Hemmafixbloggen hela tiden!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.