0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Pyssla ett pussel – av glasspinnar!

Nej, sommaren är inte över än! Än finns tid att äta utomhus, njuta av ljusa kvällar – och sommarpyssla. Vi brukar alltid ha med oss pyssel på semestern, ibland för att vädret är dålig och ibland för att man kan behöva en paus från solen. Att pyssla utomhus och på annan ort kräver lite speciella pyssel. De behöver vara enkla, inte blåsa bort vid minsta vindpust och inte kladda. Kan man dessutom leka med dem när de är klara får man pluspoäng. Häng med oss i skuggan under parasollen så får nu se vad vi hittade på!

Ni behöver glasspinnar, tuschpennor, maskeringstejp och ett papper att använda som underlag.

Börja med att tejpa fast glasspinnarna i rad på pappret. Vi använder nyinköpta glasspinnar. Jag är säker på att det går att använda bättre ”begagnade” glasspinnar också. Se bara till att de är ordentligt rengjorda och torra innan ni börjar rita på dem.

Sen är det bara att rita ut valfritt motiv! När konstnären är nöjd med motivet plockas tejpen bort.

Bäst resultat får man om teckningen går ut över hela ritytan och om man använder många färger. Blir teckningen för enformig är den sen svår att pussla ihop.

Voilá, ett pyssel blev ett pussel som går att använda om och om igen. Kul, eller hur! Och enkelt.

Sugen på fler fina glasspinnepyssel? Kika in hos Fixa själv för fler fina idéer.

Det är himla härligt att vara tillbaka på bloggen igen. Vi kommer att fortsätta visa våra enkla sommarpyssel senare i veckan. Hoppas att ni tittar in igen då!

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Emilia
  22 August, 2017 at 9:27 pm

  Åh en sån rolig, enkel idé!

  • Reply
   Karin & Freja
   24 August, 2017 at 8:04 am

   Visst är det! Det är förstås inte vår egen originalidé, men vi älskar enkelheten och att pusslet går att använda långt efter att pysselstunden är över.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.