0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Gör mjuka svärd till sagolek

Foam Swords by Pysselbolaget

Sommaren är här och det finns äntligen mycket tid för sagolik sagolek! Idag gör vi mjuka svärd till riddare och prinsessor. Svärden finns också med i vår bok Pyssla med mig!. De görs av liggunderlag och tejp och är därför mjuka nog att passa även för vilda hjältar och hjältinnor. Häng med!

Foam Swords by Pysselbolaget

Ni behöver vp-rör från bygg- eller elhandeln 16-20 mm i diameter, liggunderlag i plast, vävtejp i silver, liten såg eller vass kniv, sax och eltejp i färg.

Foam Swords by Pysselbolaget

Rita ut en mall till svärden på papper enligt måtten här ovan eller gör en egen svärdmall.

Foam Swords by Pysselbolaget

Kapa till vp-röret med en liten såg eller vass kniv. Röret ska vara cirka 5 cm kortare än det färdiga svärdet.

Klipp nu till tre delar till svärdet av liggunderlag. De två ytterdelarna ska vara hela, enligt mallen. Mittendelen ska vara utan handtag och urklippt i mitten för röret. Tänk på att inte klippa ur mittendelen hela vägen ner i spetsen. Röret ska vara noga inkapslat i liggunderlag när svärdet är färdigt.

Foam Swords by Pysselbolaget

Tejpa ihop de tre delarna, med röret placerat i mittendelen. Dubbelkolla att röret inte är längre än handtaget. Sätt först ett par tejpbitar runt svärdet, så att allt ligger på plats, och täck därefter hela svärdet med tejp.

Var extra noga kring spetsen och runt handtaget. Det är viktigt att röret inte får en chans att sticka ut någonstans. Tejpa så många varv ni tycker behövs. Om svärden börjar spricka under lek går det utmärkt att lägga på ett par extra varv tejp efterhand.

Dekorera handtaget med eltejp eller vävtejp i en annan färg och ladda för lek.

Nyfiken på våra hjälmar också? Har ni vår bok så finns de där! Har ni inte boken får ni vänta till på fredag. Då gör vi en variant av hjälmarna – men i filt. Varmare, men också mer hållbara. Välkomna tillbaka då!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.