0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Gör en sparbössa och ett sagoslott i ett!

Visst är ni väl med och pysslar för Världens Barn? Precis som förra året så pysslar och spara vi till förmån för Världens Barn. Vi har redan hunnit med en sparbössa, ett drakägg med glitter! Den hittar ni här. Idag gör vi ett sagoslott som man både kan spara i och leka med. Mer om initiativet #pysslaförvärldensbarn hittar du längst ner i inlägget.

Till vårt sagoslott har vi använt en juiceförpacking, en äggkartong, toarullar, hobbyfärg, klister och en sax. Vi har också använt små bitar av kartong, ett par knappar och washitejp.

Vi börjar med att klippa till alla stora bitar. Stäng till juiceförpackningen med tejp. Topparna i äggkartongen funkar perfekt som torn tak till slottet.

Måla alla delar med hobbyfärg. Det går också att slå in delarna i fint papper. Kanske ni har något snyggt presentpapper som kan passa.

Klistra sedan ihop alla delar. Om man klipper ut en bit av nederkanten på tornen, som bilden visar, är de lättare att fästa dem på juiceförpackningen. Klipp eller skär ut ett hål i toppen på kartongen att stoppa pengarna i.

Nu är det dags för finlir. Svarta kartongbitar blir en slottsmur som klistras mellan tornen.

Vi klistrar också fast två knappar som kinder och slottet får ögon och mun.

Till sist gör vi vimplar av washitejp, en till varje torn.

Tata – ett sparbösseslott med sagotema är klart! Det här vår andra sparbössa för i år och nu ska här sparas!

Dela gärna era sparbössor med oss! Använd hashtaggen #pysslaförvärldensbarn på Instagram. Har du ett stängt IG konto, eller inget konto, och ändå vill dela med dig av din sparbössa går det bra att mejla bilden till mig så lägger jag upp den på @pysselbolaget. Tillsammans tömmer vi våra sparbössor till Världens barn-galan den 6 oktober!

Mer info om initiativet hittar ni här.

Och länk direkt till insamlingen hitta du här.

Observera att skänka pengar är frivilligt och inget tvång för att få vara med. Vill ni enbart dela bild på er sparbössa går det bra. Vill ni enbart skänka pengar, utan att pyssla går det också bra!

Initiativet #pysslaförvärldensbarn är mitt eget. Jag är inte sponsrad och jag har inte blivit ombedd av någon att göra den här. Jag kommer att plocka bort eller anmäla oseriösa bidrag.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.