0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Vi testar att göra en egen lampskärm

Vi har fått möjlighet att testa ett lampskärms DIY kit från Make&Create och Needcraft. För att passa vårt tema – och vår smak – har vi valt att göra en vattenmelon! Det blir garanterat en unik lampskärm!

Make a Watermelon Lampshade by Pysselbolaget.se

Det blir ett lite annorlunda inlägg idag. Vi kommer inte visa exakt hur man gör lampskärmen, en utmärkt video på hur man gör skärmen finns hos Needcraft. Vi kommer istället berätta hur vi tryckt tyget och hur det gick att använda lampskärmspaketet till att göra en egen skärm.

Make a Watermelon Lampshade by Pysselbolaget.se

Vi har använt vitt bomullstyg, hobby färg, en svamp, en sax och ett DIY kit för 20 cm lampskärm.

Make a Watermelon Lampshade by Pysselbolaget.se

Vi börjar med att klippa till tyget. I lådan till lampskärmen finns ett självhäftande ark i godkänd PVC plast som tyget ska fästas på. Se till att tyget är lite större än arket.

Freja, vår fruktexpret, trycker vattenmelonmönster på tyget. Färgen vi använder är Martha Stewarts hobbyfärg som funkar på tyg. Ni behöver inte använda textilfärg i det här fallet, eftersom tyget inte ska tvättas. Har ni hobbyfärg från någon annan tillverkare så testa hur den blir på ert tyg.

När färgen torkat stryker vi försiktigt på tyget för att få det slätt. Sen fäster vi det självhäftande arket  på tyget. Jag tyckte att det var lite nervöst att jobba med den självhäftande plasten. Jag var rädd att det skulle bli rynkor i tyget och att plasten skulle fastna på fel ställen. Jag rekommenderar att ni kollar på videon innan ni börjar. Den visar tydligt hur man bär sig åt. Det var lite pilligt men tyget kom på förvånansvärt slätt och fint. Nu är det dags för ringarna!

Make a Watermelon Lampshade by Pysselbolaget.se

De båda ringarna kläs i självhäftande tejp, som också kommer med i lådan. Sen rullas ringarna försiktigt fast på plasten. Igen, se videon innan ni kör igång. Det är inte svårt, men det finns en del smarta trick att ta till.

Till sist trycker man in de öppna tygkanterna och voilà – vi har en otroligt proffsig lampskärm med vårt eget unika tryck!

Make a Watermelon Lampshade by Pysselbolaget.se

Sladden kommer inte med i lådan, man annars är allt man behöver med. Bara fantasin sätter gränser. Ni lägger till egentryckta tyger, väl valda bitar av tapet eller varför inte tyg från ett favoritplagg som inte bärs längre! Det var lite pilligt, men resultatet är förvånansvärt bra. Jag vill göra fler. Jag har aldrig gjort en så fin lampskärm förut.

Make a Watermelon Lampshade by Pysselbolaget.se Make a Watermelon Lampshade by Pysselbolaget.se

Lampskärmen åkte snabbt upp i Frejas rum (så klart!) och vi är båda nöjda.

Följ oss på Bloglovin’ så missar ni inte ett enda av våra inlägg!

You Might Also Like...

4 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.