0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Pyssla personliga drickaburkar

Make Personalized Drinking Jars by Pysselbolaget

Det är snart (snart!) sommar och idag gör vi personliga drickaburkar av gamla glasburkar. Kanske inte ett helt klockrent fruktpyssel, men vi är så nöjda med burkarna att vi vill dela dem med er innan alla getingar kommer. Man kan ju servera frukt till drickat, eller hur!

Make Personalized Drinking Jars by Pysselbolaget

Ni behöver rena glasburkar med lock, hobbyfärg som funkar på glas och en pensel. Vi har också använt en så kallad kabelgenomföring i gummi och en 8 mm metallborr.

Make Personalized Drinking Jars by Pysselbolaget

Till bokstäverna använder vi Martha Stewarts hobbyfärg som, enligt deras egen utsago, ska fastna på det mest. Läs instruktionerna på färgburken innan ni börjar. Det finns även andra typer av färg som fäster på glas, och som man snabbt härdar i ugn.

Freja och hennes kompis L målar bokstäver till familj och vänner på burkarna. För att få bokstäverna jämna  fäster vi en utskrift av respektive bokstav på insidan av burken.

Make Personalized Drinking Jars by Pysselbolaget

Martha Stewarts färg sitter fint på glasburkarna men ska torka i över 20 dagar innan man får använda burkarna.  Den tålde inte heller vår maskindisk, trots att den ska det enligt instruktionerna på färgburken. Men Martha Stewarts färg kommer i helt oemotståndliga kulörer så vi står ut med handdisk.

Make Personalized Drinking Jars by Pysselbolaget

Även locken får en omgång färg – matchande med respektive bokstav, så klart.

Innan vi borrar hål för sugröret slår vi ett litet hål i locket med en spik. Det är för att borren inte ska glida på locket. Borra sedan hålet och pilla försiktigt bort eventuella vassa halvlösa bitar. Pilla tillsist in kabelgenomföring i hålet.

Make Personalized Drinking Jars by Pysselbolaget

Brukarna är inte bara snygga utan även praktiska, drycken skyddas från getingar och fumliga fingrar. Om ni använder sugrör i papper som vi gjort på bilden, behöver de bytas med jämna mellanrum. Vi kommer att använda plastsugrör vi kan diska ur i sommar.

Make Personalized Drinking Jars by PysselbolagetMake Personalized Drinking Jars by Pysselbolaget

Burkarna gick fort att göra, men tog en liten evighet att torka. Trots det är vi tokigt nöjda med våra personliga drickaburkar. Ingen kommer att gå utan burk i sommar!

Följ oss på Bloglovin’ så missar ni inte ett enda av våra inlägg!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.