0
Pysselbolaget
Pysselbolaget

Allt du vill veta om Pysselbolaget

Q&A

Idag svara vi på era frågor! Välkomna till vår första frågestund.

Candy_sushi_PB_2013_6

Vad har ni har för favoritpyssel?

Vår gemensamma favorit är helt klart godis-sushin. Gott, kul och lätt att få till. Återbrukpyssel är också kul. Jag känner mig lite extra nöjd när jag lyckats förvandla skräp till skatter. Annars är favoriten ofta det senast pysslade – det vi gör just nu.

 

Vilket pyssel har varit krångligt att få till men ser enkelt ut att göra?

Regnbågshyllan – helt klart! För några år sedan fick vi det roliga uppdraget att göra om ett litet barnrum. Vi försökte i största möjliga mån använda de möbler som redan fanns, och jag ville piffa till en hylla med pigga färger. På något sätt lyckades jag spraymåla de olika hyllplanen i olika färger utan att få färg överallt, men det var svettigt. Hyllan är superfin, men jag kommer aldrig att göra om det!

PB_nov_15

När ni startade, hade ni en medveten plan för vilken färgskala ni skulle använda, bildmaner och nivå på era pyssel?

Nej, bloggen har från början varit helt luststyrd. Vi vill dela med oss av den glädje vi känner när vi får pyssla tillsammans. Min enda plan har varit att visa lätta pyssel med tydliga beskrivningar. Freja har alltid valt de färger hon gillar och jag har fotat efter bästa förmåga. Svårighetsgraden på våra pyssel har höjts allteftersom Freja blivit duktigare, så de senaste åren har vi försökt tänka på att det ska finnas saker att göra även för de yngsta.

 

Hur ser ert pysselrum ut?

Jag skulle verkligen önska att jag hade ett stort fint pysselrum, men vi pysslar i köket! Men hjälp av brickor och väskor flyttar vi runt våra projekt när det är dags för mat. Däremot har vi tagit över en gammal garderob för att ha vårt samlande pysselmaterial i. Kika gärna in i vår pysselgarderob här.

Tissue paper feathers 11

Vad är er favoritfärg?

Det kanske förvånar er som inte träffat oss, men min favoritfärg är svart! Freja är den av oss som står för färgvalet på bloggen, och tur är väl det! Hennes favoritfärger är just nu blått, grönt och turkost.

 

Vad är ert favoritmaterial?

Det finns ju så mycket material som är härligt att jobba med! Pärlor, toarullar, garn! Men om vi ska välja något så väljer vi även här olika; jag älskar papper av alla sorter medan Freja gillar sprayfärg och sugrör.

Tavling Pyssla med mig 4

Vad gör ni när ni inte pysslar?

När man kika i våra sociala flöden verkar det som om vi bara pysslar hela dagarna, eller hur! Vi gör även andra saker, men jag tycker att det är rätt skönt att inte alltid dokumentera allt. Favoritsysselsättning med familjen är annars att klättra, laga mat och träna. Freja har också blivit en hejare på bakning och det skulle inte förvåna mig om hon i framtiden startar en egen bakblogg. Visst vore det kul!

 

Vilket är ert bästa pysseltips?

Gör det tillsammans! Det låter kanske konstigt, men det viktiga är inte vad ni gör tillsammans, utan att ni gör tillsammans. I skapandeprocessen kan det uppstå magi; kanske gör ni något fint som alltid kan stå framme, kanske går allt åt skogen och ni kan skratta åt allt som går fel. Med saker i händerna ges tillfälle till samtal, en stund att få prata om saker man annars inte hinner med eller vågar prata om. Visst kan det bli rörigt och kladdigt, med det kan också bli alldeles underbart.

 

Nämn en…

… inspirerande bloggare

Det finns så många inspirerande bloggare, några av dem har blivit kära vänner. De som ständigt inspirerar och ofta överraskar är Willowday och Craft & Creativity. De lika med unika och väldigt värda ett besök.

… inspirerande Instagrammare

En favorit hos oss båda är Kreativa Karin. Hennes pysselbilder piggar upp vårt Instagramflöde likt en påse godis på en vardag.

… inspirerande person

Vi är fortfarande barnsligt förtjusta i Isabelle McAllister! Hennes stil är unik, roligt och överraskande. Mer Isabelle åt folket!

pysslaforvarldensbarn_banner_small

Vad gör er arga?

Orättvisor av alla slag, speciellt orättvisor riktade mot barn. Tanken på barn i ranka båtar på Medelhavet fick oss att under förra året dra igång initiativet ”Pyssel för världens barn”. Vi gjorde ett försök att dra ett litet strå till stacken och ni var många som hakade på. Tack för det! Vi planerar att göra samma sak till hösten. Hoppas att ni vill hänga på även då.

 

Vad gör er glada?

Alla ni som följer oss, som inspireras av oss och som skickar bilder på era pyssel till oss! Ni gör oss glada – väldigt glada!

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Isabelle McAllister
  7 February, 2017 at 10:27 am

  Men alltså <3 <3 <3 tack för pepp! OCh heja er och allt fint ni gör!

  • Reply
   Karin & Freja
   9 February, 2017 at 5:17 pm

   Tack själv! Du sprider glitter där du går. Never stop!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.