0
Pysselbolaget
alla hjärtans dagspyssel

Sött till Alla hjärtans dag

Lollipop hearts

Vi har tidigare skrivit om den härliga boken Candy Aisle Crafts, en bok av Jodi Levine om pyssel med godis, kex och kakor. Det kliar i fingrarna efter att testa de olika härliga sakerna som finns i boken, men många av de ingredienser som används finns inte i Sverige. Därför har vi idag gjort en variant av ett av Jodis pyssel. Ett pyssel vi tycker passar utmärkt till  Alla hjärtans dag.

Lollipop hearts 2

Projektet vi testar är klubbor av smälta hårda karameller. Boken har ett helt kapitel om att smälta hårda karameller, men så klart verkar våra svenska karameller bete sig helt olikt sina amerikanska vänner. Vi gör därför idag en variant på Jodis klubbor. Innan vi kör igång vill vi passa på att varna känsliga fingertoppar – det här är inget pyssel som barn ska göra själva. Varmt socker gör väldigt ont att bränna sig på. Tro oss.

Vi använder Bomber från Malaco, bakplåtspapper, en pepparkaksform och glasspinnar. Du behöver också tillgång till ugn och plåt. En påse Bomber räcker till 2 klubbor.

Lollipop hearts 3

Sätt ugnen på 150 grader C.

Jodi har lyckats få till fina former på sina klubbor, men när vi smälter våra karameller rinner de bara ut åt alla håll. Därför använder vi oss av en kakform för att forma våra klubbor. Klä insidan på en pepparkaksform med en remsa bakplåtspapper. Se till att pappret går längs med kanten på formen, inte under.

Lägg kakform och 6 stycken bomber på en kall plåt klädd med bakplåtspapper. Se till att det finns plats på plåten för pinnen. Lägg också på en ensam karamell utanför kakformen och kör in plåten i ugnen. Det tar cirka 7-9 minuter för karamellerna att smälta, håll ett öga på plåten så att karamellen inte bränns.

Ta ut plåten och ta direkt och försiktigt av kakformen. Om hjärtat tappar form kan man peta till det med fingrarna. Igen – försiktigt.

Lollipop hearts 4

Tryck fast en glasspinne i botten på hjärtat medan karamellera fortfarande är flytande och placera den ensamma godisklutten ovanpå glasspinnen. Ställ sedan tillbaka plåten i ugnen tills godisarna smält ihop. Det kan gå fort, så gå inte långt från ugnen.

Lollipop hearts 5

Som sagt, om hjärtat tappar form kan man peta till det med fingrarna. Låt plåten svala ordentligt innan ni lyfter av den färdiga klubban.

Lollipop hearts 6

Behöver jag säga att det här var väldigt roligt? Vi är mycket nöjda. Lite brända på fingrarna, men mycket nöjda.

Det amerikanska receptet hittar ni på Jodis blogg Super Make It. Där hittar ni också massor av annat att inspireras av, så se till att ni har mycket tid för besöket. Mycket nöje!

Lollipop hearts 7

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.