0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Gör underlägg för kladdiga pyssel

Cardboard placemats

Ganska ofta är pyssel kladdigt – roligt, men kladdigt. Det är däremot inte alltid man vill ha kladd på bord och golvytor. Vi har löst det med enkla underlägg gjorda i kartong. Kolla in det här.

Cardboard placemats 2

Ni behöver stora bitar kartong, vi har använt gamla flyttlådor, snygg tejp och självhäftande bokplast. Kartongen går förstås också bra att dekorera med färg, tänk bara på att inte använda vaxkritor. Vaxet gör att plasten inte fäster på kartongen. Egentligen behöver man inte dekorera kartongen, men det blir ju som ett pyssel i sig och vi gillar pyssel.

Cardboard placemats 3

Plasten gör att de är lätta att torka av och underläggen går att använda många gånger. Klipp en bit som är ca 5 cm större än kartongen på alla ledder. Plasten kan tyvärr vara svår att få på. Det krävs en hel del tålamod och fler än ett par händer. Plasten veckar sig gärna. Några småveck gör ingenting men försök få bort stora veck. Vik över den överflödiga plasten till baksidan och fäst den där.

Cardboard placemats 4

Underläggen är lätta att ta med och smidiga att lägga på ömma ytor eller i gräset. Det bästa av allt är kanske att alla kan få ett eget, eller hur!

Cardboard placemats 5

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.