0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Pyssla med korkar

Cork Boats 1

Under sommaren som varit fick vi äntligen tillfälle att testa fantastiska Red Ted Arts korkbåtar. De har funnits på vår önskelista över pyssel att göra länge. Till vår hjälp tog vi pyssliga småkusiner och kusinbarn som behövde komma ur solen en stund. Vi upptäckte att båtarna inte bara var lätta att göra, utan också väldigt roliga att leka med! En perfekt kombo.

Cork Boats 2

Ni behöver vinkorkar, gummiband, tandpetare, en plastpåse, sax och snygg tejp.

Cork Boats 3

Varje båt består av 3 vinkorkar som sätts ihop med gummiband. Vårt lilla gäng pysslare hade lite olika åsikter om hur många gummiband som behövdes och vi kan i efterhand konstatera att allt mellan 1-3 gummiband funkar fint. Klipp sedan till en bit av en plastpåse till segel. Tryck försiktigt fast seglet på tandpetaren och avsluta med en tejpflagga i toppen.

Cork Boats 4

Att trycka fast seglet och tandpetare kan vara lite trögt, men det är inte svårt.

Cork Boats 5

Så här fina blev våra båtar! Tack vare de pigga gummibanden från TGR och vår färgglada samling plastpåsar kunde alla välja sina egna favoritfärger. Den söta prickiga plastpåsen kommer från butiken Syster Lycklig och den gjorde sig väldigt bra som segel.

Cork Boats 6

Tror ni att de flyter?

Cork Boats 7

Cork Boats 8

Det gör de! De flyter fint och tar man hand om dem håller de för många dagars lek. Se bara till att inte lämna båtarna på stranden när ni går hem. Gummiband som får ligga i solen torkar sönder efter ett par dagar och plast är inte bra för vår natur.

Cork Boats 9

redtedart.com hittar ni massor av roliga pyssel att göra för och tillsammans med barn. Vi har också tipsat om Maggies bok Red Ted Art, Cute and easy craft for kids tidigare, mer om det här.

Cork Boats 10

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.