0
Pysselbolaget
pysselmaterial

Pyssla med papper

Pyssla med papper

Ett av mina favoritmaterial är papper – alla typer av papper, enfärgade, mönstrade, vita, tjocka, tunna och återvunna. Jag vill vika, klippa och skapa i papper. Jag kan lätt förköpa mig på fina papper. Istället för souvenirer släpar jag ömt hem rullar med papper från städer och byar, papper som jag knappt törs använda.

Papper behövs det mycket av när man pysslar, men det behöver inte vara dyra ark. På stormarknader och i bokhandeln finns prisvärda papper. Ofta har de paket med enkla papper i fina färger.

Fina presentpapper kan också finnas här. Dessa kan man dessutom återanvända. Efter jul och födelsedagar brukar det bli högar av papper som ingen vill ha. Gå igenom och klipp till de bitar som är fina, släta och hela.

PB_nov_32

Glassiga magasin och kataloger kan man också spara. Riv ut sidor som har fina färger eller mönster och lägg resten i återvinningen.

Vykort man fått eller köpt på loppis funkar också fint till pyssel, lika så bitar av tapeter. Ofta finns det en extra rulle tapet eller kanske ett gäng tapetprover i någon vrå. I färghandeln kan man ibland få köpa mindre bitar av tapet. Fråga hos din egen handlare.

Ni som följt oss de senaste veckorna vet att vi snöat in på serier. De lite äldre serietidningarna är ofta gjorda i matt papper med starka färger. Funkar fintfint till det mesta.

Får man inte köpa fina, dyra designark, undrar ni? Så klart man får! Likt en godisbutik har hobbyaffärerna ofta hyllmeter med vackra ark och de ska man förstås köpa om man vill. Men allt papper behöver inte komma härifrån. Köp några fina ark och blanda med det du samlat från andra ställen. Eller köp ett paket med origamipapper i vackra färger. Det räcker långt. Jag lovar.

Mitt råd är, köp och spara papper som man får göra vad man vill av. Ibland blir det fel, ibland blir det fult, ibland blir det inte alls som man tänkt. Köp några dyra extra fina ark eller rullar och blanda med fådda, sparade eller billigt inköpta papper. Ibland behöver man jättemycket papper och ibland behöver man mycket att välja från.

Vad kan man då göra med papper? Det här, till exempel:

Fortuneteller_lampshade_PB_2013_9

En lampskärm full av loppor!

Tissue paper feathers 11

Fjädrar av silkespapper

Birds on wire PB aug 2014 7

Fåglar på rad

Map_party_april2_PB_2014_8

Vindsnurra av karta

String_stars_feb_PB_2014_8

Geometriska stjärnor

PB_nov_37

Egna anteckningsböcker

 

Och vad var det för papper på bilden?

Pyssla med papper2

1. Färgat papper från Ica Maxi / 2. Serietidningar från loppis / 3. Tidningssidor från mode- och inredningskataloger / 4. Omslagspapper från Rice / 5. Handgjort papper från Make&Create / 6. Tapet ”The smell of magic” från Mr Perswall / 7. Silkespapper från Ikea / 8. Origamipapper från TGR / 9. Origamipapper från Make&Create / 10. Origamipapper Canvas / 11. Vykort från Littlephant.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta
  3 December, 2015 at 8:38 am

  man kan göra mycket med papper

  • Reply
   Karin & Freja
   3 December, 2015 at 4:07 pm

   Eller hur! Har du någon favorit?

 • Reply
  Anna María
  4 December, 2015 at 5:46 pm

  Papper är verkligen ett material som en kan göra hur mycket som helst med! Min senaste besatthet är att skära ut cirklar med min cirkelskärare och ex göra girlanger. Annars är det också perfekta presentetiketter.

 • Reply
  Ruth | HungryHeart.se
  4 December, 2015 at 6:38 pm

  Åh, vad jag tyckte om det här inlägget! Jag gillar verkligen filosofin att man kan pyssla av högt och lågt och att det går att göra extremt mycket med både lite oväntat material och det man redan har. Sedan får sådana som jag påminna sig om att man FÅR använda det där finaste pappret man köpt. =D

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.