0
Pysselbolaget
samarbeten

Tävla om en EcoTank-skrivare från Epson

Santa Place Cards 5

Det är roligare att ge än att få, eller hur? I samarbete med Epson har vi fått möjlighet att tävla ut en helt ny EcoTank-skrivare. Modellen heter ET2550 och vinstvärdet är 3699 kr. Någon av er har chans att få en riktigt fin julklapp i år.

Ni som har skrivare hemma vet att de kan vara båda dyra och bökiga att ha att göra med. Det brukar framförallt vara priset på färgpatroner som skrämmer många. Själv tänker jag mig alltid för innan jag skriver ut i färg, speciellt om jag just köpt och bytt patroner.

Samtidigt är det så härligt att kunna skriva ut fina bilder, pyssliga projekt och designade ark. Många bloggare lägger ut etiketter, presentpapper och mallar som man får ladda ner och skriva ut till sig själv. Söker man på nätet finns mängder av pappersprojekt att ta del av. Det känns surt att ha en fin skrivare hemma om man måste snåla på utskrifterna.

 

etc2550_med.png

 

För de av er som är med och tävlar kommer det inte att vara ett problem längre. Inget mer trassel med dyra färgpatroner. Eftersom ett av momenten i tävlingen är att svara på frågor om skrivare vill jag inte säga för mycket. Skrivaren vi tävlar ut är på många sätt unik och passar utmärkt för användning i hemmet. Mer om Epson ET2550 hittar du här.

 

Gör så här för att tävla  Tävlingen är avslutad.

För att var med i tävlingen och ha chans att vinna en Epson EcoTank ET2550 vill vi att du svara på två frågor, samt att du lämnar ett tips på ditt bästa papperspyssel. Svaren och ditt tips lämnar du i kommentarsfältet till det här inlägget.

1. Hur länge räcker bläcket som inkluderas med en EcoTank-skrivare?

2. Hur många procent sparar EcoTank på utskriftskostnader?

3. Vilket är ditt bästa papperspyssel till jul? Skriv en rad om vad det är och varför det är ett bra papperspyssel.

Information om skrivarserien och svaren på frågorna hittar du här.

Tävlingen pågår till den 13/12 kl 19.00 och är öppen för tävlande i Sverige. Vinnaren utses av Epson och beslutet kan inte överklagas. Vinsten kan inte bytas mot kontanter och ev vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnarna meddelas per mejl. Inlägget är ett samarbete mellan Pysselbolaget och Epson.

Santa Place Cards 1

Nu är det vår tur att dela med oss av ett bra papperspyssel till jul! Och det är förstås ett pyssel ni kan ladda ner och skriva ut. Vi kallar dem bordplaceringstomtar och ni kan ladda ner dem här.

Santa Place Cards 3

Skriv ut arken och klipp sedan ut tomtarna. Skriv namn eller en liten julhälsning i det vita fältet på magen.

Santa Place Cards 2

Gör en liten tofs och fäst fast den på insidan av tomten med tejp.

Santa Place Cards 4

Tejpa sedan ihop tomtarna och placera ut dem på bordet!

 

Lycka till i tävlingen och trevlig helg!

Tävlingen pågår till den 13/12 kl 19.00 och är öppen för tävlande i Sverige. Vinnaren utses av Epson och beslutet kan inte överklagas. Vinsten kan inte bytas mot kontanter och ev vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnarna meddelas per mejl. Inlägget är ett samarbete mellan Pysselbolaget och Epson.

 

You Might Also Like...

35 Comments

 • Reply
  Kristina Hult
  4 December, 2015 at 8:31 am

  1. 2 års bläckförbrukning
  2. Man sparar upp till 70% på utskriftskostnaderna
  3. Med små barn i huset så får pysslet gärna vara lätt, så att barnen kan hjälpa till. Då är pappersgirlanger av klippta pappersremsom som du formar till ringar ett perfekt och roligt pyssel. Pysslar jag själv så blir det gärna olika slags stjärnor. Vackert och dekorativt.

 • Reply
  HojnaSandra
  4 December, 2015 at 10:42 am

  1. Bläcket som inkluderas räcker i två år (“baserat på en användares genomsnittliga månatliga utskriftsvolym “)
  2. 70% (Genomsnittlig besparing för utskrift av sidoantalet vid användning av de bläckflaskor som medföljer EcoTank-sortimentet)
  3. Bästa papperspysslet till jul, förutom paketinslagningen och tillverkning av ettiketterna tycker jag är smällkaramellerna! För mig är det “julpyssel” och en tradition som följt med så länge jag kan minnas!

 • Reply
  Susslan
  4 December, 2015 at 2:55 pm

  1) 2 år ska färgen räcka! Helt fantastiskt!
  2) 70%
  3) ett roligt och enkelt pyssel är att göra kristyränglar som man vanligtvis gör med bokmärken. Jag skulle gärna skriva ut fina och roliga bilder (i färg!!!) och göra en liten mer modern touch på kristyränglar att hänga i granen. kanske foton på familjemedlemmar, roliga figurer som barnen gillar, tex bamse osv.

  • Reply
   Karin & Freja
   15 December, 2015 at 6:36 pm

   Susslan, jag försöker få tag på dig – mejla mig!

 • Reply
  Erika
  4 December, 2015 at 10:24 pm

  1. 2 års förbrukning av bläck (vid genomsnittsanvändning)
  2, i genomsnitt 70%
  3. just nu är tjejerna inne på det mesta, girlanger, julgranar, stjärnor osv i oändlighet, en annan bara hakar på räjset så att säga! 5åringen är väldigt inne i mandalas och även jag gillar att rita egna sådana, lite avslappnande sådär. snart 4åringen gillar att skriva ut bilder vi tagit själva och pyssla på, de senaste är luciabilder som ska ges till släkt och vänner 🙂 att själva får använda fantasin och bara gå lös är så uppskattat, av både stora och små, ja tillochmed pappan i den här familjen är med ibland 😉

 • Reply
  Anna
  4 December, 2015 at 11:59 pm

  1: Bläcket som kommer med skrivaren räcker i 2 år.
  2: Epson EcoTank ET2550 sparar i genomsnitt 70% av utskriftskostnaden.
  3: Världens bästa papperspyssel är utan tvekan Papier-maché! Möjligheterna är oändliga, endast fantasin sätter gränser för vad som är möjligt!

 • Reply
  Josefine
  5 December, 2015 at 11:40 am

  Hej! Vilken inspirerande blogg du har, nu ska här pysslas med döttrarna 🙂
  1. 2 år
  2. 70 %
  3. Bästa julpysslet som vi upptäckte förra året var att göra egna julstjärnor! Jag hade velat skrivit ut fina motiv men vår skrivare gick sönder förra vintern, vi har inte införskaffa en ny men lyckligtvis fått låna mamma/mormors 🙂 i år tog vi röda och gröna papper och hade belysning i. Jättefin i barnens rum 🙂 Här är länk med beskrivning till dessa: https://www.youtube.com/watch?v=ngVqaTl0wTw

 • Reply
  Ruth | HungryHeart.se
  5 December, 2015 at 12:45 pm

  1. Bläcket skall räcka i TVÅ ÅR vid genomsnittsförbrukning!
  2. I genomsnitt sparar man 70 % av utskrivningskostnaderna med EcoTank
  3. Ett smart, ekonomiskt och ekovänligt tips för papperspyssel är att utgå från olika mönstrade papper som finns att skriva ut gratis på många ställen på nätet. På så vis kan man skriva ut precis så mycket man behöver istället för att köpa en hel förpackning med mönstrat papper som kanske inte går åt plus att variationen kan bli så mycket större. Till jul brukar jag bl a skriva ut papper med granar, stjärnor, tomtar, pepparkakor eller snöflingor och ha till julklappspapper eller till mitt bästa jul-papperspyssel, som i år är att vika origamifigurer. Origami går att variera i all oändlighet och man kan både göra mer klassiska julfigurer som granar, hjärtan och stjärnor eller mer oväntade former som hundar, drakar eller vackra geometriska 3D-figurer. Limmar man fast en bit tråd kan man sedan hänga origamipyntet i julgranen, i fönstret eller lite var stans. Origami finns både i lätta varianter, som även barn kan göra, till riktigt kluriga och utmanande former. Jag tycker särskilt om att origamipynt både känns traditionellt och modernt på en och samma gång.

 • Reply
  Sara
  5 December, 2015 at 1:08 pm

  1. Bläcket räcker i hela två år, oj!
  2. Man ska spara 70% av utskriftskostnaden.
  3. Julen är verkligen den bästa pysseltiden, jag är väldigt förtjust i att göra t. ex. klassiska flätade hjärtan men med andra material så som sidor ur magasin, reklamblad, läder, filt osv. Återvinning när den är som bäst.

 • Reply
  Ida här och nu
  5 December, 2015 at 2:16 pm

  1. Bläcket räcker i 2 år vid genomsnittlig användning.
  2. Man sparar ca 70%
  3. Jag älskar att pyssla med gamla bok sidor. Finns oändligt mycket fint att göra med dessa och oftast finns de nån gammal bok hemma man kan offra. Eller köpa för några kronor på loppis. Man kan vika granar, bollar, stjärnor, stansa ut stjärnor, cirklar eller hjärtan och hänga på tråd, klippa remsor och använda vid inslagning, vika blommor, göra strutar osv.

 • Reply
  Lisa
  5 December, 2015 at 2:43 pm

  1.2 år i genomsnitt
  2. 70 %
  3. Roligt och ekonomiskt papperspyssel är att använda sig av det papper (utskrifter, tidningar, kartonger) som hamnat i i pappersåtervinningen. Ge dem nytt liv och bygg ett slott (kartong som stomme dekorerad med utklipp av stjärnor, vimplar och hästar från en tidning) eller kanske ett bilgarage till barnen. Nu till jul flätar vi julgranshjärtan av reklampapper och gamla utskrifter från skrivaren, riktigt snyggt! Gör roliga skyltar med budskap genom att klippa ut bokstäver från tidningar och utskrifter, lekande och lärande pyssel på samma gång!

 • Reply
  AnnaA
  5 December, 2015 at 6:51 pm

  1. Hur länge räcker bläcket som inkluderas med en EcoTank-skrivare? 2 år

  2. Hur många procent sparar EcoTank på utskriftskostnader? Upp till 70 %

  3. Vilket är ditt bästa papperspyssel till jul? Slå in paketen i tidningspapper. Inte så värst pyssligt, men det sparar på onödigheter och de flesta bryr sig ändå mer om innehållet än om omslaget.
  God Jul!

 • Reply
  Sofia
  5 December, 2015 at 8:02 pm

  Bläcket räcker i två år och man sparar 70%! Mitt favoritpapperspyssel är de små origamitomtarna man viker med ett papper som är rött på ena sidan och vitt på andra. Perfekta som bordsplacering eller som jag gjorde förra året hängande på en girlang!

 • Reply
  Johanna Thunborg
  5 December, 2015 at 9:53 pm

  1. Alltså wow vad jag behöver denna skrivaren! Bläcket räcker i hela 2 år!!
  2. 70% sparar EcoTank på utskriftskostnader.
  3. Mitt bästa papperspyssel är såna där flätade hjärtkorgar som man kan lägga godis i och hänga i granen.

  Mvh Johanna ???

 • Reply
  David T
  5 December, 2015 at 10:00 pm

  1. Bläcket ska räcka i upp till två år, motsvarande ca 4000svarta/6500 färgsidor.
  2. Upp till 70% sparar man på utskrivningskostnaderna.
  3. Mitt favoritpyssel med papper till julen var och är fortfarande smällkarameller. Det är enkelt, klassiskt och vackert i en gran. Ju fler färger och antal smällkarameller man gör desto bättre.

 • Reply
  ::Ulle::
  5 December, 2015 at 10:42 pm

  1. 2 år
  2. 70 %
  3. Kära nån, här pysslas morgon till kväll så det blir svårt att välja ut något jag gillar mer än något annat. Men jag måste nämna de roliga kristyränglarna till granen man kan göra genom att skriva ut knasiga foton på sig själv, familjen eller till någon annan man vill ge en kul present. Vi brukar bara ha med huvudet och sedan spritsa runt om, samt strössla med läckert strössel och glitter. Glöm inte att sätta fast snöret innan så att det fastnar i kristyren. 🙂 GOD JUL!!

 • Reply
  Maria Nordin
  5 December, 2015 at 10:50 pm

  1. Bläcket ska räcka i två år eller 4000 sidor i svartvitt och6500 sidor i färg! Helt otroligt!
  2. I genomsnitt sparar man 70%
  3. Mitt bästa tips så här i jultid är att göra julkort. Jag har roligt medan jag pysslar och så kan jag glädja en mottagare!

 • Reply
  Kattis
  6 December, 2015 at 10:52 am

  1. För en genomsnittsanvändare ska det räcka hela två år!
  2. 70%
  3. Vimplar är det bästa papperspysslet alla tider, hela året runt! Man kan göra olika varianter och nu finns det ju så många fina mönster på papper att köpa och man kan klistra dit ord och bokstäver. Går att hänga överallt i huset och det tillför en supermysigt känsla! Det är även lätt för min 2åring hemma att hjälpa till med.

 • Reply
  Gunilla
  6 December, 2015 at 3:34 pm

  1. 2 år i genomsnitt
  2. 70 procent
  3. Hemma tycker vi det är ett kul papperspyssel att klä passepartouter med antingen överblivna tapetbitar eller printade motiv, som antingen matchar motivet eller mer färgglada som lyfter en svartvit bild.

 • Reply
  Helena
  6 December, 2015 at 11:50 pm

  1) 2 år
  2) ca 70% i genomsnitt
  3) Jag gillar att använda gamla böcker, gärna lite “speciella” mer officiella dokument som man kan hitta på vissa loppisar. En gång hittade jag en bok om Regeringsförklaringar med fantastiskt vackra “handskrivna dokument” som jag senare såg kunde säljas för 350kr på ett antikvariat. 🙂 MEN fint blir det med de sidorna!!

 • Reply
  Lovisa Rutfors
  7 December, 2015 at 6:02 pm

  1. 2år
  2. Sparar 70%
  3. Mitt bästa pysseltips med papper är att använda silkespapper. Du klipper ut silkespappret i små kvadrater som du sedan knycklar ihop. Med de små bollarna av pappret så kan du göra tavlor. Man kan göra små träd eller något liknande av de små bollarna, genom att klistra flera bollar bredvid varandra på ett papper.

 • Reply
  Liza
  8 December, 2015 at 9:02 am

  1, 2 års förbrukning
  2, 70%
  3, att göra kort, roligt och omväxlande och kan göras av alla åldrar.
  /Liza

 • Reply
  Emelie
  8 December, 2015 at 10:14 am

  1: 2 år
  2: 70%
  3: Jag och barnen tycker att det är kul att skriva ut fina mönster som man kan hitta på nätet, och vika kuvert av det printade pappret! Det blir mycket finare och roligare att plocka upp ur brevlådan en mörk vintermorgon än de där tråkiga, vita kuverten!
  (Tyvärr verkar våran skrivare inte riktigt vilja vara med längre, och skannern har slutat fungera, så en ny, effektiv och med lägre utskriftskostnader hade varit mycket välkommet! 🙂

 • Reply
  Maja
  8 December, 2015 at 11:17 pm

  1. 2 år
  2. 70%
  3. Eftersom jag har en tvååring här hemma så tycker jag det bästa papperspysslet är att klippa ut grejor ur gamla tidningar, som hon sedan kan klistra på till exempel kuverten till julkorten.
  Kul när man kan börja pyssla tillsammans!

 • Reply
  Awa Vik
  9 December, 2015 at 4:55 pm

  1.två år
  2. 70%
  3. Vårat roligaste pyssel är papper i olika former och färger som man klipper å klistrar med för att skapa tavlor. För att spara in på pengar å slippa känna att man slösar på fint papper så brukar vi be om gamla tapetprovspärmar på färgaffären. Barnen på 3/6 år blir väldigt kreativa när de börjar bläddra i dem.

 • Reply
  Torunn Lia
  9 December, 2015 at 5:11 pm

  1.Blekket varer i 2 år
  2.Sparer i gjennomsnitt 70%
  3.Jeg liker å brette papirstjerner av forskjellige slag

 • Reply
  Borgmästaren
  9 December, 2015 at 8:03 pm

  1. Upp till två år.
  2. Upp till 70%.

  Gör en egen julkalender,vettja. Skriv ut en insida där man skriver små meddelanden, uppdrag, belöningar etc. T ex idag bjuder jag på fika, idag får du din favoritmiddag, ikväll blir det badkar, jag fixar disken idag, titta i toaskåpet så hittar du en överraskning, glöggmys ikväll, efter middagen blir det pepparkakor. Kan varieras efter mottagaren som ju kan vara både barn och vuxen. Sedan gör man en fin framsida t ex en julaktig bild som man sätter siffror på. Du får ha lite styvare papper till både insidan och framsidan. Skär sedan ut luckor med tapetkniv och fäst luckorna med julaktig washitejp.

  Glöm bara inte att skriva ut en insida till dig själv och gör en egen numrering på din sida så att du i god tid kan förbereda de överraskningar du planerat.

 • Reply
  Borgmästaren
  9 December, 2015 at 8:06 pm

  Ser när jag läser min kommentar att jag glömde skriva att man limmar fast insidan mot framsidan med limpistol el liknande. Men det fattade ni nog. Det kan vara lite trixigt att få luckorna exakt över insidan men genom att mäta var mitten på luckan ska sitta (från kanterna) träffar man rätt bra. Ett tips är också att ha hela insidan enfärgad eller en “vattenstämpelsbild” så att det inte märks så mycket om texten hamnar precis centralt i luckan.

 • Reply
  Borgmästaren
  9 December, 2015 at 10:03 pm

  Nu är det jag igen. Ursäkta att det blev så många inlägg. Man skulle ju skriva varför det var bra också. Kalendern gillar jag för man kan fokusera på icke-kommersiella saker (ge bort en kram, att plocka undan disken etc)

 • Reply
  Cissi
  9 December, 2015 at 10:28 pm

  1. Det är 2 års bläckförbrukning
  2. Upp till 70%
  3. Oj vad svårt! Bästa pysslet jag gjort i år är en upplevelse-kalender till barnen. Jag har 3 tjejer och har för andra året i rad gjort en upplevelsekalender till dem. Har skrivit 24 stycken uppdragslappar med olika saker vi ska göra tillsammans under december månad. Vardagen är så pass stressig att jag tycker det känns lite fint att kunna ge dem den tiden. En del saker är saker vi ändå skulle göra, som att baka pepparkakor, klä granen. En dag har jag letat reda på färgläggningsbilder på nätet och skrivit ut varsin “färgläggningsbok” till dem. 😉 en annan dag ska vi göra smällkarameller. hittills har det gjort succé.
  Bästa är att man kan lägga nivån på vad man har tid/lust med.

  Själva kalendern har jag gjort genom att skriva lappar med “uppdrag” som jag skrivit ut och lagt i små kuvert.

 • Reply
  Sara Thoresson
  10 December, 2015 at 2:52 pm

  1. Bläcket som kommer med skrivaren ska räcka i två år!
  2. EcoTank sparar upp till 70 % i utskriftskostnader.
  3. Det är vissa saker som känns som obligatoriskt papperspyssel varje jul, som julkorten t.ex. Men så finns det de pyssel som man blir lugn av att göra, lite meditativt arbete som resulterar i ett vackert resultat. Det jag tänker på är att vika gamla böcker! Jag har vikt både granar, diamanter och cirkustält. Lätt pyssel som tar lite tid och som blir en fin gåva att ha med sig när man går bort i jultider. Win Win för alla!

 • Reply
  Ruth | HungryHeart.se
  11 December, 2015 at 1:38 am

  Hej hej igen! Jag vill bara göra ett tillägg! =) Jag har gjort ett blogginlägg med foton för att illustrera vad jag menade med det jag skrev i min tidigare kommentar: http://www.hungryheart.se/2015/12/11/diy-origami-julpynt/

 • Reply
  Angela Evaldsson
  13 December, 2015 at 11:36 am

  1. Två år med en genomsnittsförbrukning (!).
  2. Den sparar upp till 70%.
  3. Mitt bästa papperspyssel är just nu att göra gubbar och djur med tomma toarullar med min treåring. Billigt, miljövänligt och ett väldigt bra tidsfördriv! Han kan sitta länge och måla, tejpa, klistra fast ögon, göra hår av presentsnöre m.m. Att det sedan blir en ny leksak är ju ett väldigt stort plus!

 • Reply
  Helena i Uppsala
  13 December, 2015 at 6:24 pm

  1. 2 år
  2. 70 %
  Jag vill släppa hela kreativitetsprocessen fri! Tillhandahåll “värdelöst” material: papper i detta fall, toa- och hushållsrullehållare, restgarner, äggkartonger, gamla veckotidningar och reklambroschyrer och låt skaparlusten blomma ut.

 • Reply
  Pysselbolaget
  14 December, 2015 at 12:34 pm

  Tävlingen är avslutad! Tack alla ni som var med och för era härliga tips. Vinnaren har meddelats per mejl.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.