0
Pysselbolaget
samarbeten

På besök i dåtiden

TCCS road trip 2 14

Dag två på vår inspirationsresa (TCCS på väg) i Västergötland reste vi till det lilla rara samhället Nossebro. Längs med Storgatan sover Nossebro Elektriska Affär sin Törnrosasömn. 1969 stängde ägaren dörren till den gamla affären, för att öppna en ny tvärsöver gatan, och allt blev liggande orört i över 40 år. Idag öppnas affären för bokade grupper och vi hade turen att få höra Marianne Johansson berätta om varor och vanor från den tid då affären var öppen.

TCCS road trip del 2TCCS road trip 2 6

Allt har lämnats precis som när affären stängde. Kvitton, kalendrar och förpackningar skvallrar om vad som var dyrt, inne och viktigt i en annan tid. Skivspelare, elektriska apparater och glödlampor står framme för att locka dåtidens köpare till ett beslut.

TCCS road trip del 22TCCS road trip 2 5Mer om Nossebro Elektriska Affär hittar ni Nossebro Elektriska Affär.

TCCS road trip del 23TCCS road trip 2 24

Vårt sista besök under resan blev till retrolägenheten ”Andra våningen”, även den i Nossebro. Lägenheten är möblerad och tapetserad med grejer från -50, -60 och -70 talet. Den fungerar som museum men drivs av en ideell förening. Lägenheten känns väldigt levande. Det känns som om någon bor där – det skulle kunna varit jag! Det mesta känner jag igen från min egen barndom, och mycket går igen även idag.

TCCS road trip del 2.2TCCS road trip 2 22

Jag kan inte låta bli att förundras över våra föräldrars mod när det gäller färg och mönster. Vi svenskar, som är så kända för vår avskalade och svala stil, är uppväxta med det här – färg och mönster i en underbar blandning! Kanske det är dags för en ny nordisk stil? Vad säger ni!

TCCS road trip 2 17TCCS road trip del 24

Vill ni besök Andra Våningen i Nossebro finns mer information Andra våningen.

TCCS road trip 2 13

Läs mer om resan hos Gina från Willowday, Lina från Lina by the Bay, Helena från Mormorsglamour, Helena från Craft & Creativity och Sofia från Hildas Hem. Det har varit en härlig resa – jag längtar redan till nästa. Vart tycker ni vi ska åka härnäst? Alla tips mottaget tacksamt.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    gina
    5 May, 2015 at 11:24 pm

    Oh, can’t we do it again, soon. New highways to explore! Lovely post.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.